Jau martā «Lattelecom» sāks zemes ciparu TV testēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmums «Lattelecom», kas konkursā izcīnīja tiesības ieviest Latvijā zemes ciparu televīziju, jau martā sāks apraides testēšanu Rīgā, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā.

Testēšanai Rīgā sekos Kurzeme, Vidzeme, kā arī vienlaikus Zemgale un Latgale. Testu mērķis ir atrast labāko tehnisko risinājumu un pārbaudīt tehnisko ierīču piemērotību kvalitatīvai apraidei.

Pēc šo testu veikšanas «Lattelecom» arī varēs rekomendēt un konsultēt par labākiem risinājumiem: kādi dekoderi, kādas antenas, kādi televizori vislabāk atbilst iedzīvotāju vēlmēm.
Savukārt, kad apraide tiks nodrošināta visā valsts teritorijā, sāksies pārejas periods, kurā līdz 2011. gada 1. decembrim Latvijas iedzīvotāji varēs skatīties gan analogo, gan zemes ciparu televīziju, bet pēc tam visā Latvijā zemes televīzijas apraide tiks nodrošināta tikai ciparu formātā.

«Lattelecom» ir piešķirtas radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības 174–230 megahercu (MHz) un 470–862 MHz diapazonā televīzijas programmu zemes apraidei ciparformātā. Līdz 2009. gada 1. oktobrim «Lattelecom» sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru jāizveido zemes ciparu televīzijas apraides tīkls, kas nodrošinās sabiedriskās televīzijas programmu uztveršanu ar stacionāro antenu 99% Latvijas teritorijas.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas paziņojumu visām Eiropas valstīm pāreja uz zemes televīzijas apraidi ciparu formātā jāpabeidz līdz 2012. gadam. Turklāt Latvija ir viena no pēdējām Eiropas valstīm, kurā zemes televīzija tiek pārraidīta analogajā formātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu