Jau nākamnedēļ būs skatāma dokumentālā filma «Āfrikas siltā sirds. Malāvija.»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Pirmdien, 6. janvārī, pulksten 21.15 LTV1 demonstrēs dokumentālo filmu «Āfrikas siltā sirds. Malāvija», kurā filmas autori – raidījuma «Pasaules telpa» komanda – iemūžinājusi malāviešu stāstus par to, kā mēs – Eiropas Savienība un Latvija – palīdzam Āfrikai.

Platības ziņā Malāvija ir kā divas Latvijas, taču tur dzīvo vairāk nekā 14 miljoni cilvēku. Kā lūdzējs, kura dienišķais darbs ielas malā ir izvilināt garāmgājēju līdzjūtību, arī Malāvija ir atkarīga no svešas palīdzības. Eiropas Savienība katru gadu te iegulda 100 miljonus eiro. Lai gan gandrīz nemanāms un precīzi neaprēķināms, Malāvijā redzams arī mūsu – latviešu – ieguldījums.

Filmas autori satika cilvēkus, kuriem palīdzam, un mēģināja saprast, kāpēc Eiropas Savienībai un Latvijai tas ir svarīgi. Reizēm filmas komandu pārsteidza, cik vienkārša ir šī palīdzība, taču nācās atzīt - tieši tāda tur visvairāk ir nepieciešama.

Dokumentālā filma gan nebūs par naudu, bet par malāviešiem, par viņu ikdienu, par viņu sapņiem, par valsti, kur pusdienas desmit cilvēkiem galvaspilsētas kafejnīcā maksā tikpat cik skolas ēka ciematā pārsimt kilometru attālumā. Filmas autori ir producentu apvienība «S.A.F. Pakalpojumi» – žurnāliste Ilze Jakovļeva un operators Reinis Inkēns, Aiga Gramste, Māris Martušs un producents Edvīns Inkēns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu