Jau otrais misēklis: Japāna izsludina trauksmi, ka Ziemeļkoreja palaidusi raķeti (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

 Ziemeļkoreja ar saviem draudiem turpina uzturēt spriedzi pasaulē. Japānā sestdien jau otro reizi šajā nedēļā kļūdas dēļ izsūtīts iepriekš sagatavots paziņojums, ka Ziemeļkoreja palaidusi ballistisko raķeti, vēsta ārvalstu mediji.

Kā paskaidrojusi Japānas satiksmes ministrija, sestdien bija paredzēts 87 valsts lidostām izsūtīt vēstuli, kurā tika lūgts informēt, vai kāda no reģiona lidostām nav cietusi zemestrīcē, kas sestdienas rītā satricināja Japānas rietumu daļu.

<em><strong>Foto: Japānu satricina spēcīga zemestrīce-sagrautas mājas un ievainoti cilvēki</strong></em>

Taču kāda amatpersona tā vietā izsūtījusi kļūdaino paziņojumu par raķetes palaišanu.

Sakarā ar viltus trauksmi, neskatoties uz to, ka kļūda tika labota pēc sešām minūtēm, aizkavējās vismaz viens iekšzemes avioreiss.

Portāls «Apollo» jau ziņoja, ka trešdienas rītā panika izcēlās Japānas pilsētas Jokohamas iedzīvotāju vidū pēc tam, kad vietējās varas iestādes pilsētas administrācijas «Twitter» kontā pavēstīja - «Ir informācija, ka Ziemeļkoreja palaidusi raķeti».

Pēc 20 minūtēm varas iestādes atvainojās iedzīvotājiem. Arī šajā reizē teksts bija sagatavots gadījumam, kad tiešām tiks palaista raķete, un nopublicēts kļūdas dēļ.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu