Jau pavisam drīz gaidāma jauna vētra un sniegputenis (17)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: arcticbears, CC BY-NC-ND 2.0

Arī šonedēļ Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, nedēļas otrajā pusē vējš var pāraugt vētrā, būs arī nokrišņi, tajā skaitā sniegputenis, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Otrdien debesis apmāksies un daudzviet būs sīki nokrišņi. Pirmdienas vakarā valsts austrumos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -7 grādiem, turpmāk kļūs siltāks – maksimālā gaisa temperatūra otrdien gaidāma no +1 grāda Latgalē līdz +7 grādiem Kurzemes piekrastē. Pūtīs rietumu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 9-14 metriem sekundē, piekrastē – līdz 18 metriem sekundē.

Trešdien gaidāms lietains laiks, vietām snigs slapjš sniegs, gaisa temperatūra būs līdzīga kā otrdien.

Sagaidāms, ka nedēļas vidū spēcīgs ciklons sasniegs Skandināviju, pēc tam tas virzīsies uz Baltijas valstīm. Tā ietekmē Latvijā no ceturtdienas līdz svētdienai gaidāms brāzmains vējš, kas brīžiem var pāraugt vētrā. Būs arī nokrišņi, tostarp krusa un sniegputenis. Nedēļas nogalē Austrumlatvijā iestāsies stabils sals un, iespējams, visu valsti pārklās sniega sega.

Tomēr pašreizējās prognozes uzrāda 60 procentu varbūtību, ka īsta ziema decembra pirmajā pusē Latvijā neiestāsies - pēc dažām vēsākām un sniegotākām dienām iespējams atkusnis.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu