Jau pirmdien var pasludināt «Liepājas metalurga» bankrotu (83)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Grūtībās nonākušā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma «Liepājas metalurgs» (LM) akcionāri Sergejs Zaharjins un Ilja Segals tikšanās laikā ar uzņēmuma kreditoru kluba konsultantu «Prudentia» vienojušies līdz pirmdienas, 19.augusta, beigām parakstīt vienošanos par atteikšanos no viņiem piederošajām LM akcijām, aģentūrai BNS sacīja Zaharjins.

Pēc viņa teiktā, gadījumā, ja abi akcionāri akcijas līdz pirmdienas beigām neatdod, tiek pārtraukts LM tiesiskās aizsardzības process un tiek pasludināts uzņēmuma bankrots.

«Atteikties no savām akcijām ir vienīgais veids, kā glābt uzņēmumu,» sacīja Zaharjins, piebilstot, ka gan viņš, gan Segals parakstīs līgumu par attiekšanos no visām sev piederošajām LM akcijām.

Viņš norādīja, ka tas, no kurienes tiks ņemta nauda, lai atjaunotu rūpnīcas darbnīcu, paliek kreditoru ziņā.

Savukārt LM līdzīpašnieks Kirovs Lipmans, kurš kopā ar Segalu un Zaharjinu tikās ar «Prudentia» pārstāvjiem, aģentūrai BNS sacīja, ka nav iespējams atjaunot uzņēmuma darbību, ja abi akcionāri nav gatavi paši investēt metalurgā.

Viņš piebilda, ka «Prudentia» nosacījums par akciju atdošanu līdz pirmdienas beigām uz viņu neattiecās. «Uz mani tas neattiecās, jo es paudu apņemšanos ieguldīt [uzņēmumā] desmit miljonus. Protams, sākumā viņiem [Zaharjinam un Segalam] jānoliek akcijas,» teica Lipmans.

Ar «Prudentia» vadītāju Kārli Krastiņu aģentūrai BNS neizdevās sazināties, taču uzņēmumā norādīja, ka viņš no komentāriem saistībā ar tikšanos ar LM akcionāriem atturās.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka LM ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Gan kreditoru klubs, gan uzņēmuma vadība patlaban meklē kompānijai investoru.

Liepājas tiesa maijā ierosināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lietu un uzdeva līdz 26.jūlijam iesniegt kompānijas glābšanas plānu. LM tiesai iesniedza lūgumu pagarināt plāna iesniegšanas termiņu par mēnesi, ko tiesa apmierināja.

LM ir lielākais darba devējs Liepājā - kompānija nodarbina aptuveni divus tūkstošus cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē «NASDAQ OMX Riga» otrajā sarakstā. Kompānijas lielākie īpašnieki ir privātpersonas - Zaharjins, Segals un Lipmans.

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu