Jau šovasar veiks remontdarbus skolu pielāgošanai bērniem ar kustību traucējiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Šobrīd Latvijā apmēram 3% no kopējā skolēnu skaita ir bērni ar funkcionāliem traucējumiem un tikai neliela daļa apmeklē parastās skolas, jo šādiem bērniem Latvijā inženiertehniski pilnībā piemērotas tikai piecas, bet daļēji piemērotas deviņas izglītības iestādes. Lai šo situāciju mainītu, pašvaldības, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, veiks skolu infrastruktūras pielāgošanu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Kopumā šim mērķim plānots izlietot vairāk nekā 3,7 miljonus latu, no kuriem 3,2 miljoni latu ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumus, bet nacionālais publiskais līdzfinansējumus ir 565 550 latu, kuri jānodrošina pašvaldībām.

Maija beigās Izglītības un zinātnes ministrija pabeidza vērtēšanas procesu Eiropas Reģionālās attīstības fonda  aktivitātē «Vispārējās izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana izglītojamiem ar funkcionāliem traucējumiem». Atlases rezultātā ministrija līdz šim apstiprinājusi 30 projektu iesniegumus.



KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu