Jaunā britu tenisiste Robsone sarūpē kārtējo pārsteigumu «US Open» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par kārtējo pārsteigumu ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā aizvadītajā naktī parūpējās 18 gadus vecā Lielbritānijas tenisiste Lora Robsone.

Trešās kārtas cīņā Robsone ar 6-4, 6-7 (5:7) un 6-2 pieveica turnīra devīto raketi Na Li no Ķīnas.

Robsone kļuvusi par pirmo britu tenisisti kopš 1991. gada, kura sasniegusi ASV atklātā čempionāta ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu. Pirms 21 gada to paveica Džo Djūrija.

Kā ziņots, pirms tam otrajā kārtā Robsone prata pieveikt trīskārtējo ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Kimu Klijstersu no Beļģijas, kurai tā bija pēdējā vienspēle viņas karjerā.

Par vietu ceturtdaļfinālā Robsone spēkosies ar pašreizējo turnīra čempioni Samantu Stosuru no Austrālijas, kura šogad izlikta ar septīto numuru. Viņa trešajā kārtā ar 7-6 (7;5) un 6-2 uzvarēja ASV tenisisti Varvaru Ļepčenko, kura bija izlikta ar 31. numuru.

Tāpat uzvaras trešās kārtas cīņās svinēja arī citas favorītes. Pašreizējā WTA ranga līdere Viktorija Azarenka no Baltkrievijas ar 6-0 un 6-1 pieveica ķīnieti Dzji Žeņu, bet ar trešo numuru izliktā krieviete Marija Šarapova ar 6-1 un 6-1 sagrāva mājinieci Meloriju Burdeti.

Trešo kārtu pārvarēja arī turnīra piektā rakete Petra Kvitova no Čehijas, kura ar 6-4 un 6-4 pieveica francūzieti Paulīni Parmentjē.

Tikmēr vīriešu vienspēlēs tika aizvadītas otrās kārtas cīņas. Vienā no tām pašreizējais turnīra čempions serbs Novaks Džokovičs, kurš šoreiz izlikts ar trešo numuru, ar 6-2, 6-1 un 6-2 bez lielām grūtībām pieveica brazīlieti Rudžeriu Dutru da Silvu.

Trešajā kārtā iekļuva arī turnīra ceturtā rakete Davids Ferrers no Spānijas, kurš ar 6-2, 6-3 un 7-6 (14:12) pieveica Nīderlandes tenisistu Igoru Sijslingu.

Starp ATP ranga pirmā desmitnieka tenisistiem pie panākumiem otrajā kārtā tika arī argentīnietis Huans Martins del Potro (izlikts ar septīto numuru), serbs Janko Tipsarevičs (8.) un mājinieks Džons Isners (9.).

Šī gada turnīrā tiek aizvadīts rekorddaudz piecu setu cīņu, un arī piektdiena nebija izņēmums - austrālietis Leitons Hjūits ar 3-6, 7-6 (7:5), 6-7 (5:7), 7-5 un 6-4 pieveica Žilu Milleru no Luksemburgas. Šis mačs ilga četras ar pusi stundas.

Tāpat trešo kārtu sasniedza 30 gadus vecais amerikānis Endijs Rodiks, kurš jau paziņojis, ka pēc šīs sezonas beigs karjeru. Otrajā kārtā viņš ar 6-3, 6-4 un 6-0 apspēlēja austrālieti Bernardu Tomiču.

Kā ziņots, latvietis Ernests Gulbis piektdien otrās kārtas mačā ar 7-6 (7:3), 6-7 (5:7), 3-6 un 4-6 zaudēja mājiniekam Stīvam Džonsonam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu