Jaunais «Bilances» numurs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bilances 4 (232.) nr., kas iznāk 16. februārī, varat lasīt:

INTERVIJA

Ketners: pašreizējā rīcība nodokļu jomā ir caurumu lāpīšana!

Ekonomikas eksperti diezgan skeptiski vērtē politiķu lēmumus par esošo nodokļu paaugstināšanu un jaunu nodokļu ieviešanu, turklāt apšauba nodokļu ieņēmumus plānotajā apjomā. Diemžēl arī lēmumu pieņemšanas process valdībā neiztur partneru kritiku, ka bieži netiek ņemts vērā nodokļu maksātāju viedoklis un lēmumi par nodokļiem pieņemti nepārdomāti. Par to saruna ar bijušo Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju, ekonomikas doktoru Kārli Ketneru.

GRĀMATVEDĪBA
Kļūdu labojumu uzrādīšana finanšu grāmatvedībā

Grāmatvedības ikdienas darbā nākas saņemt kreditoru rēķinus, kuri izrakstīti periodā, par kuru finanšu pārskats un uzņēmumu ienākuma nodokļu deklarācija jau ir sagatavoti un iesniegti VID, vai tiek atklātas dažāda veida kļūdas, piemēram, matemātiskas, grāmatvedības politikas, neuzmanības kļūdas. Tāpat reizēm tiek konstatētas kļūdainas faktu interpretācijas vai krāpšanas gadījumi, kuru ietekme pēc atklāšanas jāatspoguļo finanšu uzskaitē.

NODOKĻI

Jaunumi PVN deklarācijas sagatavošanā un iesniegšanā

Jaunais gads atnāca ar daudziem grozījumiem pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanā: jauna terminoloģija, jauni pakalpojuma sniegšanas vietas noteikšanas kritēriji, jauni taksācijas periodi, darījuma brīža un priekšnodokļa atskaitīšanas brīža izmaiņas, jauna pieeja piemērojamās PVN likmes noteikšanā un daudz kas cits. Turklāt nodokļa maksātājiem no 2009. gada 1. decembra tika dotas iespējas piemērot tā saucamās izvēles normas: veidot PVN grupas, veikt PVN korekcijas par zaudētiem parādiem un piemērot īpašu nodokļa režīmu preču importa darījumos.

DISKUSIJA

Ko produktivitāte pasaka par ekonomiku – ienākumiem, konkurētspēju, izaugsmes iespējām?

Atbilde uz Ingunas Ukenābeles un Aigas Pelanes rakstu «Statistiski produktivitāte neparāda ekonomikas efektivitāti».

Esmu gandarīts, ka žurnāla Bilance janvāra numurā (Nr. 1 (229) 1.2010.) analizēts tik svarīgs makroekonomisks jautājums kā produktivitāte jeb ražīgums un tās saikne ar algām. Izmantošu iespēju iesaistīties sarunā, lai savu redzējumu izklāstītu desmit punktos, kuros tas atšķiras no raksta autoru viedokļiem.

NUMURĀ:

• Trauslā parādu bedres mala
• 1. Janvārī stājās spēkā Komerclikuma darījumu daļa – ko tas nozīmēs uzņēmumiem, kādas izmaiņas?
• Labums, kas gūts no darba devējam piederoša vair rīcībā esoša vieglā pasažieru automobiļa izmantošanas personīgajām vajadzībām

Vairāk lasiet...


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu