«Jaunais da Vinči» aicina bērnus radīt tiltus un katapultas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

Sestdien, 8. jūnijā, no plkst. 10 līdz plkst. 15 Ķīpsalā, laukumā starp Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) fakultātēm Āzenes ielā, notiks RTU atbalstīts pasākums «Jaunais da Vinči», kura laikā ģimenes ar bērniem un jaunieši laipni aicināti piedalīties radošajās darbnīcās, kuru pamatā būs 15. gadsimta itāļu zinātnieka Leonardo da Vinči izgudrojumi.

Pasākuma laikā būs pieejamas piecas radošās darbnīcas, kurās bērni un jaunieši izgatavos izpletņus, katapultas, lielgabalus, saliekamos tiltus un litogrāfijas, izmantojot preses mašīnu. Pēc modeļu izgatavošanas notiks to pārbaude – izpletņu un katapultu mešanas sacensības, šaušana mērķī ar izgatavotajiem lielgabaliem, saliekamo tiltu izturības pārbaudījumi.

Savukārt no plkst. 14 līdz plkst. 16 RTU galvenajā ēkā (Kaļķu ielā 1, Rīgā) pasākuma dalībnieki laipni aicināti apmeklēt pēc Leonardo da Vinči zīmējumiem un rokrakstiem darināto mašīnu un ierīču modeļu izstādi «Leonardo ģēnijs», kurā būs iespēja apskatīt vairāk nekā 50 izgudrojumu. Ieejas biļete – litogrāfija, ko bērni izgatavos darbnīcā «Preses mašīna».

«Projekta gaitā bērni iegūs papildu zināšanas par vienu no ievērojamākajiem izgudrotājiem Leonardo da Vinči, kā arī attīstīs savas radošās iemaņas un izgudrotāja garu. Iegūstot padziļinātu izpratni par dažādu mums apkārtesošu lietu mehāniku un to rašanos, dalībnieki ne tikai kvalitatīvi pavadīs brīvo laiku, bet arī – izkops sociālās prasmes,» stāsta RTU Sagatavošanas kursu nodaļas vadītājs Oskars Lūsis.

Leonardo da Vinči (1452–1519) ir visapbrīnojamākā renesanses laika personība gan mākslā, gan virknē citu jomu: fizikā, mehānikā, anatomijā, astronomijā un citās. Leonardo bija nenogurstošs pētnieks, kaislīgs mākslinieks, zinātnieks un izgudrotājs, kura mākslas darbi un rokraksti daudzu gadsimtu garumā ir fascinējuši un bijuši nebeidzams iedvesmas avots un pētniecības materiāls gan māksliniekiem, gan dažādu jomu zinātniekiem.

Dalība pasākumā bezmaksas, finansiāli atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu