Jaunais Francijas premjers brīdina par «trauslo» Eiropas mieru (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jaunais Francijas premjerministrs Manuels Valss pirmdien, piedaloties Pirmā pasaules kara simtgades pasākumā Berlīnē, brīdinājis, ka Eiropā valdošais miers ir trausls.

Kara simtgades piemiņas pasākumu Berlīnē organizēja Vācijas Sociāldemokrātu partija. Tajā piedalījās arī sociāldemokrātu līderis Zigmārs Gabriels un Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs.

Gan Francijas, gan Vācijas amatpersonas pauda bažas, ka nacionālisma uzplūdi, kas uzkurina krīzi Ukrainā, atspoguļo noskaņojumu, kas valdīja Eiropā pirms simt gadiem un noveda pie Pirmā pasaules kara.

Gabriels savā runā norādīja, ka Krievija ir ceļā uz «nacionālisma rēgu» atdzīvināšanu Ukrainas austrumos, kur bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas nedēļas nogalē sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Valss, kuram šī ir pirmā vizīte Vācijā kopš sēšanās Francijas premjerministra krēslā, norādīja, ka Ukrainas krīze «laikam ir lielākais risks mieram un stabilitātei Eiropā kopš Dzelzs priekškara krišanas».

Valss arī veltīja atzinīgus vārdus Francijas un Vācijas izlīgumam pēc pasaules kariem un pašreizējiem centieniem stāties pretī problēmām kā vienotai frontei.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu