Jaunais Rīgas teātris ved «Klusuma skaņas» uz Franciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Mālderis.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) 7., 8. un 9. decembrī ar izrādi «Klusuma skaņas» viesosies teātrī «Le Grand T» Francijas pilsētā Nantē.

«Le Grand T» nodrošina kultūras programmas piedāvājumu ne tikai Nantē, bet arī Luāras ielejas reģionā, attīstot valstiska līmeņa kopproduktu veidošanu un piedāvājot teātra piedzīvojumu ikvienam skatītājam – vai tas būtu pieredzējis profesionālis, vai iesācējs amatieris, sevišķu uzsvaru liekot uz jauniešu auditoriju. «Le Grand T» sadarbojas ar daudzām citām kultūras iestādēm, tostarp ar organizācijām «TU-Nantes», «ONYX-La Carrière et Le Fanal», Anžēras-Nantes Operu u.c.

2008. gadā JRT jau viesojās šajā teātrī ar režisora Alvja Hermaņa izrādi «Garā dzīve».

Intervijā franču žurnālam «La Terrasse» Alvis Hermanis saka: «Klusuma skaņas» ir tapušas, improvizējot par Saimona un Garfunkela slavenajām dziesmām. Šī izrāde bez teksta, kas runā ķermeņa un situāciju valodā, atgādinot Žaka Tatī filmu manieri, netiecas uz pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vēsturisku rekonstrukciju, drīzāk izmanto asociācijas, ko sešdesmitie rada šodien. Es jūtu nostalģiju pēc tā laika. 21. gadsimtā jūtos kā viesis.»
 
Rīgā «Klusuma skaņas» būs skatāmas 2012. gada martā.
 
Teātra mājaslapa: «legrandt.fr».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu