Jaunākā GFS laika prognoze Jāņiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jāņos Latvijā gaidāms mēreni silts laiks, vietām īslaicīgi līs un ducinās pērkons, liecina pašreizējā «Global Forecast System» (GFS) prognoze.

Gan Līgo, gan Jāņu dienā gaidāms samērā saulains laiks, veidosies gubu mākoņi, kas pārvietosies no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem, un lielākie gubu mākoņi nesīs īslaicīgu lietu, iespējams arī pērkona negaiss. Jāņu naktī prognozēts pārsvarā sauss laiks, dažās vietās var veidoties migla.

Svētkos gaidāms lēns mainīga virziena vējš, Jāņu dienā varētu iegriezties mērens rietumu vējš. Gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem, Jāņu naktī gaiss atdzisīs līdz +9..+14 grādiem, vēsta pašreizējā prognoze.

Sinoptiskā situācija saglabāsies nenoteikta - nav gaidāms ne stabils anticiklons, ne liels ciklons - un šādos apstākļos prognozes ir visneprecīzākās. Var izveidoties kāds neliels ciklons ar stipru lietu vai neliels anticiklons, kas nodrošinātu sausu laiku visā valstī, bet nedēļu uz priekšu to nav iespējams prognozēt. Tādēļ pašreizējā prognoze, visticamāk, vēl mainīsies, norāda sinoptiķi.

Nestabili laikapstākļi gaidāmi gan pirms, gan pēc Jāņiem. Gaisa temperatūra naktīs caurmērā pazemināsies līdz +8..+14 grādiem, dienās tā pakāpsies vidēji līdz +18..+25 grādiem. Reizēm iespējams stiprs lietus, un mākoņainās dienās gaisa temperatūra būs zemāka.

GFS ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs savas prognozes galvenokārt balsta uz Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskā modeļa aprēķiniem, tādēļ tās var būt atšķirīgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu