Jaunāko «Apple» produktu automašīnai uzskata par bīstamu ceļu satiksmei (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Uzņēmuma «Apple» jaunā, speciāli automašīnām radītā tehnoloģija, kura pirmo reizi tika demonstrēta šī gada Ženēvas auto izstādē, saņēmusi asu satiksmes drošības ekspertu kritiku, ziņo «Autoblog.com».

«Apple CarPlay» sistēma pagaidām vēl nav iekļauta nevienā sērijveida automašīnas modelī, tomēr jau ir saņēmusi daudz kritikas par tās uzmanības novēršanas potenciālu. Panākumiem bagātā uzņēmuma radītā tehnoloģija ļauj savienot personīgo «iPhone» viedtālruni ar automašīnas datoru, kas lietotājam paver iespējas brauciena laikā zvanīt, diktēt īsziņu tekstu, kā arī meklēt un klausīties mūziku.

«Ideja, ka cilvēki labprāt pavada laiku ar saviem telefoniem, tāpēc dosim viņiem šo iespēju arī automašīnā, dod pirmo vietu nevis drošībai, bet gan ērtībai un vēlmei būt vienmēr sasniedzamam,» uzsver drošas braukšanas eksperts Brūss Hamiltons.

Arī kāds nesen veikts pētījums, kas analizējis vadītāja reakcijas spējas, diktējot īsziņu brauciena laikā, nonācis pie jaunajai tehnoloģijai neglaimojošiem rezultātiem – vadītāju reakcijas laiks šajos apstākļos dubultojies, ziņo telekanāls «CNN»

Arī pats «Apple» jaunās tehnoloģijas problemātiku un, iepazīstinot ar jauno produktu, preses relīzē raksta: „»CarPlay» ļauj vadītājiem izmantot viņu «iPhone» arī automašīnā, piesaistot minimālu vadītāja uzmanību.»

«Apple» veidojot jauno tehnoloģiju pagaidām sadarbojas ar «Volvo», «Ferrari» un «Mercedes-Benz», taču uzņēmums ziņo, ka tiek strādāts arī pie līgumiem ar tādiem autoražotājiem kā BMW, «Ford», «General Motors», «Honda», «Jaguar», «Land Rover», «Nissan» un vēl vairākiem citiem uzņēmumiem.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu