«Jaunās talantu fabrikas» otrā koncerta rezultāti un fotomirkļi (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Izskanējis otrais Jaunās Talantu Fabrikas koncerts. Visi 12 dalībnieki kāpa uz skatuves, lai skatītāju un žūrijas vērtējumam nodotu savu, nu jau aizvadītās nedēļas darbu. Otrajā koncertā jaunos talantus vērtēja viņu mentori Edgars Kramiņš, Jolanta Gulbe – Paškeviča un Dons, bet ceturto žūrijas vietu ieņēma dziedātāja Anmary. Dalībnieki saņēma gan žūrijas padomus, gan ieteikumus, gan arī pa kādai kritiskai notij.

Pēc skatītāju un žūrijas kopvērtējuma:

1.vietu koncertā, ar savu krāšņo uzstāšanos, izcīnīja Elizabete;

2.vietu ar M.Brauna dziesmu «Daugaviņa» izcīnīja Ieva;

3.vietu, izpildot M.Freimaņa dziesmu «Kad Ēģiptē snieg», ieguva Mārtiņš;

4.vietu saņēma Rihards. Rihards dziedāja L.Reinika dziesmu «Es Tev apmulsis»;

5.vietu izcīnīja Aminata. Viņas izpildījumā dzirdējām V.Zemļinska dziesmu «Melns un Balts»;

6.vietā palika Ilze R.Paula dziesmu «Nenāciet klāt man rudenī»;

7.vietu pēc skatītāju un žūrijas kopvērtējuma saņēma Dāvis. Viņš koncertā izpildīja skaisto Im.Kalniņa dziesmu «Dūdieviņš»;

8.vietu skatītāji un žūrija piešķīra Pāvelam. Pāvels otrajā koncertā klausītājus priecēja ar liepājnieku hitu «Muzikants»;

9.vietā ierindojās Gunta ar dziesmu «Pilnmēness naktī»;

10.vietā palika Edgars Gusts ar R.Paula melodiju «Par to»;

11.vietu saņēma šīs nedēļas jaunā dalībniece Evija. Evijas izpildījumā vakar dzirdējām Maestro melodiju «Rudens ogle»;

12.vietu koncerta kopvērtējumā saņēma Rita ar R.Paula dziesmu «Tikai vienu reizi».

Jau šovakar uz izbalsošanas sola sēdīsies Evija un Rita, bet trešā dalībnieka likteni fabrikanti izlems plkst.13:00, kad tiešraidē notiks iekšējais balsojums.

Pagājušā koncerta uzvarētāja Elizabete uz skatuves kāpa ar pirmo kārtas numuru. Viņa priecēja skatītājus ar skanīgo V.Atāla kompozīciju «Mēs dejojām». Arī žūrijai Elizabetes uzstāšanās patika. Vārdos skarbais un bargais mentors Edgars Kramiņš teica: «Es tevi gribu uzslavēt. Tu esi apjautusi, ko nozīmē skatuve un ko nozīmē stils.» Arī dziedātāja Anmary Elizabetes sniegumu novērtēja ar ļoti glaimojošu komentāru: «Man šis variants patika pat labāk kā orģināls.» Bet Elizabetes mentors Dons teica: «Brīžiem man likās, ka zeme dzied caur tevi.» Žūrija Elizabetes priekšnesumu novērtēja ar 34 punktiem.

Mārtiņam šis bija īpašs koncerts, jo tikai pateicoties saviem atbalstītājiem, kuri glāba viņu no izbalsošanas, viņš varēja tajā piedalīties. Mārtiņš koncertā izpildīja vienu no skaistākajām M.Freimaņa dziesmām «Kad Ēģiptē sniegs». Jaunā talanta skaisto balsi un centību novērtējuši ne tikai skatītāji. Lēnām, bet pamatīgi, Mārtiņš iemantojis arī žūrijas simpātijas. Jolanta Gulbe – Paškeviča par Mārtiņa sniegumu teica tā: «Es gribu teikt tā, ka šī dziesma Tev piestāv.», dziedātāja Anmary uzteica Mārtiņa balss tembru, bet viens no fabrikantu vokālajiem konsultantiem Edgars Kramiņš teica: «Vispār bija freimaniski. Tev ir pat sarežģītāka dziesma kā Elizabetei.» Kramiņš savu komentāru noslēdza ar padomiem kā turpmāk noturēt skatienu uz skatuves. Žūrija Mārtiņa sniegumu novērtēja ar 33 punktiem.

Guntai aizvadītajā nedēļā neklājās viegli. Viņu mocīja gan slimība, gan mentora Edgara Kramiņa skarbās piezīmes, taču jau šovakar, viņa smaidoša kāpa uz skatuves, lai izpildītu Igo dziesmu «Pilnmēness naktī». Žūrija, neskatoties uz Guntas slikto pašsajūtu, bija kritiska. Dziedātāja Anmary pēc priekšnesuma teica, ka nav saklausījusi dziesmas orģinālo melodiju, viņas viedoklim teju vienbalsīgi pievienojās arī pārējie žūrijas pārstāvji, bet pašas mentors Edgars Kramiņš teica tā: «Es jau uzreiz teicu, ka kopēt vīrieti nebūtu labākais darbs un Tevi šodien glāba vēl tas piesmakums.» Neizpalika arī mentora komentārs par to, ka Guntai uz augstpapēžu kurpēm vēl būtu jāmācās staigāt. Gunta no žūrijas saņēma 25 punktus.

Ar ceturto kārtas numuru uz skatuves kāpa Aminata un izpildīja vienu no savām mīļākajām dziesmām «Melns un Balts». Topošo dziedātāju žūrija uzslavēja. Anmary komentējot Aminatas uzstāšanos teica: «Man ļoti, ļoti patika. Ļoti pārdomāts priekšnesums, ļoti sievišķīgs. Paldies.» Arī Jolanta Gulbe – Paškeviča atzinās, ka Aminatas uzstāšanās laikā nepaspēja pierakstīt kļūdas, jo tās nedzirdēja. Bet Dona komentārs skanēja šādi: «Vislabāk man patīk tas, ka no kautrīgas meitenes, kas mazgā traukus tevī pamostas īsts zvērs uz skatuves.» Aminata no žūrijas saņēma 38 punktus.

Dāvis otrajā koncertā skatītājus iepazīstināja ar savu otro «es» – baltu un mazliet romantisku. Izpildot skaisto Im.Kalniņa dziesmu «Dūdieviņš» viņš saņēma 32 punktus no žūrijas. Dāvis bija viens no tiem, kurš veselības dēļ koncertam sāka gatavošanos tikai nedēļas nogalē. Visi trīs mentori šo faktu zināja, tāpēc savos vērtējumus bija saudzīgi. Bet dziedātāja Anmary uzslavēja Dāvja patīkamo balss tembru un priekšnesumu.

Rita izpildīja draiskulīgo Maestro dziesmu «Tikai vienu reizi», viņai talkā nāca dejotāji un žūrijas atzīmes nebūt nebija tās sliktākās. Viņi Ritas sniegumu novērtēja ar 29 punktiem.Par Ritas priekšnesumu žūrijas domas dalījās – bija lietas, kuras viņi uzteica un bija arī tādas, ko kritizēja. Dons Ritu vērtēja ar vārdiem: «Šī melodija ir viegli dziedama un no tā vieglumu Tu pakriti nost.», bet Ritas vokālais konsultants Edgars Kramiņš topošajai dziedātājai ieteica no mājsaimnieces kļūt par mākslinieci.

«Nenāciet klāt man rudenī» tā dziedāja Ilze. lai arī lielākajai daļai žūrijas priekšnesums patika, Kramiņam bija ko teikt: «Tu mani pilnīgi nepārliecināji un godīgi sakot Tu mani stipri noakitināji. Un tagad es pateikšu visu ko es domāju par šito bērnudārzu. No Vaikules Tev ir tikai tas, ka melnas un baltas krāsas, kas ir viņas. Kāds rudens?! Tev pavasaris vēl nav sācies! Saproti, jūs abi divi izkāpjat no skolas sola, iznākt no tās izglītības, kura jūs ir iestrēdzinājusi kaut kādos rāmjos un štampos. Vēl tikai trūka, ka Tu sāc spiest uz uz kaklu un teikt: mans telefona numurs ir 225…. Tu būsi mans vergs! Tā ir bezgaumība augstākajā mērā. Un lūdzu, es gaidu nākošreiz no Tevis kaut ko bērnišķīgu un pusaudža gadiem atbilstošu.» Pēc tādas kritikas krusas Jolanta Gulbe – Paškeviča Kramiņa teikto saudzīgi papildināja ar profesionāliem ieteikumiem. un visbeidzot Ilze saņēma žūrijas vērtējumu – 30 punktus.

Arī Edgars otrajā koncertā priekšroku deva pārbaudītām vērtībām un izpildīja skaisto izcilākā latviešu komponista R.Paula dziesmu «Par to». Mentors Edgars Kramiņš talantīgā būvniecības speciālista uzstāšanos vērtēja sakot: «Man ir milzīga cieņa pret Tevi. Man Tevi ir jāvērtē augstāk, jo Tev aiz muguras nav ne zelta, ne briljanta, ne violetie, ne zilie kori, ne velns viņu zina kādi vēl kori no kuriem viņi visi ir izpeldējuši. Tu esi normāla darba darītāji. Par dziesmas izvēli, mani viņa neuzrunāja. Bet es Tevi varu ļoti bargi vērtēt, jo nošlāgerotā latviešu tauta Tevi izvilks. Tu jau redzēji, kas notiek zālē, bet es Tev varu teikt, ja Tu kāp uz skatuves Tu arī audzini skatītāju gaumi.» Kramiņa kunga atklātajai kritikai sekoja arī virkne ieteikumu kā Edgaram būtu labojamas vokālas dabas tehniskās kļūdas. Lai arī viņa komentārs bija bargs, Kramiņš Edgara sniegumu novērtēja ar 7. visi pārējie žūrijas locekļi atzinīgi vērtēja Edgara uzstāšanos un izaugsmi šovā. kopumā Edgars saņēma 31 punktu.

Pāvels šajā vakarā izpildīja liepājnieku kompozīciju «Muzikants». Un žūrijas vērtējums par viņa sniegumu bija īss un lakonisks. Viņiem patika un Pāvels saņēma 33 balles.

Ieva otrajā koncertā dziedāja emocionālo un patriotisko M.Brauna dziesmu «Daugaviņa». lai arī dziesma nebija no tām vieglajām, žūrijai patika Ievas sniegums. Anmary pēc Ievas uzstāšanās teica: «Es gribēju atzīmēt ļoti būtisku lietu, tas, ka Tu klausies un Tu šo dziesmu izkrāsoji.» Dons atzinās, ka paspēja iegrimt dziesmā un izbaudīt to, bet Jolanta Gulbe – Paškeviča uzslavēja Ievas darbaspējas un centību. Ieva šajā koncertā saņēma 39 punktus.

Evija uz Jaunās Talantu Fabrikas skatuves debitēja ar R.Paula skaisto dziesmu «Rudens ogle». kopumā žūrijai viņas sniegums patika un viņi to novērtēja ar 33 ballēm.

Rihards kāpa uz skatuves pēdējais un dziedāja L.Reinika populāro hitu «Es Tev apmulsis». Kramiņš Riharda dziedājumā pamanīja daudz kļūdu, bet pārējiem žūrijas locekļiem Riharda sniegums ļoti patika. Anmary uzslavēja gan Riharda tembru, gan dzirdi. un Rihards saņēma 34 žūrijas balsis.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu