Jauni profesionālās izglītības kompetences centri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Izglītības un zinātnes ministrija sagatavojusi Ministru Kabineta (MK) rīkojuma projektus par profesionālās izglītības kompetences centra statusa piešķiršanu vēl trim profesionālās izglītības iestādēm. Šodien, 2012.gada 12.janvārī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināti MK rīkojuma projekti par kompetences centra statusa piešķiršanu Austrumlatgales Profesionālajai vidusskolai, Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikumam un Ogres Valsts tehnikumam, Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa, portālu «Apollo» informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Kritērijus un kārtību, kādā profesionālās izglītības iestādei piešķir profesionālās izglītības kompetences centra statusu, nosaka Ministru Kabineta (MK) 2011.gada 22.februāra noteikumi Nr.148 «Profesionālās izglītības kompetences centra statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtība». Saskaņā ar noteikumiem, izglītības iestādei jāīsteno ne mazāk kā desmit dažādu veidu akreditētu profesionālās izglītības programmu ne mazāk kā piecās atšķirīgās profesionālās vidējās izglītības programmu grupās, kur audzēkņu skaits nav mazāks par 500 (Rīgā - nav mazāks par 700). Audzēkņu mācību sasniegumiem centralizētajos profesionālās kvalifikācijas eksāmenos jābūt atbilstošiem valsts profesionālās izglītības standartam. Izglītības iestādē arī jābūt iespējai izglītot citu profesionālās izglītības iestāžu audzēkņus darbam ar jaunākajām tehnoloģijām, kā arī jāveic reģionālā vai nozares metodiskā centra, pedagogu tālākizglītības centra un ārpus formālās izglītības sistēmas apgūtās profesionālās kompetences novērtēšanas funkcijas.

2011.gada 16.augustā ar MK rīkojumu tika izveidoti pirmie seši profesionālās izglītības kompetences centri - Rietumzemgales profesionālās izglītības kompetences centrs «Jelgavas Amatniecības vidusskola», Profesionālās izglītības kompetences centrs «Liepājas Valsts tehnikums», Profesionālās izglītības kompetences centrs «Rīgas Valsts tehnikums», Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centrs «Ventspils Profesionālā vidusskola», Profesionālās izglītības kompetences centrs «Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikums» un Profesionālās izglītības kompetences centrs «Rīgas Tehniskā koledža».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu