Jaunie «Apple» mediju nesēju «iPod» modeļi Latvijā būs pieejami oktobrī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Datortehnikas un programmatūras ražotāja «Apple» mazformāta mediju nesēju «iPod» jaunākie modeļi Latvijā būs pieejami oktobrī, teikts kompānijas paziņojumā medijiem.

Jaunais «iPod Touch» Baltijā būs pieejams, sākot ar oktobri, un modeļa ar astoņu gigabaitu (GB) atmiņu cena veikalos būs aptuveni 165 lati. «iPod Touch» darbojas ar skārienjūtīgu ekrānu, un jaunajam modelim pirmo reizi iebūvētas divas kameras - viena fotografēšanai un video filmēšanai augstas izšķirtspējas (HD) formāta, bet otra, pie ierīces skārienjūtīgās virsmas, - videosarunām caur internetu.

Arī jaunais mazāka formāta «iPod Nano» Baltijā būs pieejams, sākot ar oktobri. 8GB modeļa cena veikalos būs aptuveni 117 lati. Jaunais «iPod Nano» darbojas ar mazāka formāta skārienjūtīgu ekrānu, kas pilnība sedz četrstūra formāta plānas plāksnes vienu virsmu.

Mazākais, lielas pogas formāta (un ar lielu pogu darbināmais) «iPod Shuffle» Baltijā būs pieejams ar oktobri. 2GB modeļa cena veikalos būs ap 38 latiem.

Latvijā «Apple» produktus tirgo AS «Capital» specializētā veikalā Rīgā, Brīvības ielā, un divos veikalos ar «kāpinātu «Apple» produktu sortimentu» tirdzniecības centros «Sky&More» un «Galeria Centrs», teica «Capital» Brīvības ielas veikala vadītājs Hārdijs Sametis. Rīgā ir arī divi «iDeal» specializētie «Apple» produktu veikali Brīvības ielā un Vecrīgā.

Tāpat «Apple» preces tirgo «Lattelecom» veikalos, un tās redzamas vairākās Latvijas interneta tirgotavās.

Vakar vēlu vakarā (pēc Latvijas laika) viens no «Apple» dibinātājiem un vadītājs Stīvs Džobss interneta tiešraidē no Sanfrancisko paziņoja par virkni ar multimedijiem - mūziku, fotogrāfijām, video un televīziju - saistītu produktu un programmatūras jauninājumiem.

Kā ziņots, Džobss prezentēja jauno mūzikas un multimediju nesēju «iPod» sēriju, jaunu filmu un televīzijas programmu straumēšanas no interneta, nomāšanas un glabāšanas ierīces «Apple TV» modeli un divus «Apple» mobilā telefona «iPhone», mediju nesēja «iPod Touch» un planšetdatora «iPad» operāciju sistēmas «iOS» jauninājumus. Tika arī prezentēta mūzikas un multimediju glabāšanas, kārtošanas un pirkšanas programmatūras «iTunes» jauna versija «iTunes 10», kas iekļauj iespēju piedalīties jaunā mūzikas cienītāju sociālā tīklā «Ping».

«Ping» būs automātiski pieejams vairāk nekā 160 miljoniem «iTunes» lietotāju visā pasaulē, kad tie atjauninās mūzikas dienestu uz jaunāku versiju.

Analītiķi norāda, ka «Ping» varētu kļūt par konkurentu sociālās komunikācijas vietnei «MySpace», kas sevi pozicionē kā tiešsaistes kopienu mūzikas faniem.

Stāstot par «iOS» jauninājumiem, Džobss norādīja, ka «iOS 4.1» versija, kura pieejama no 2.septembra, satur dažādus uzlabojumus, taču novembrī gaidāmais «iOS 4.2» ievērojami uzlabos «iPad» funkcionalitāti, ļaujot tam vienlaikus darbināt vairākas aplikācijas, kas līdz šim nav bijis iespējams.

Lai gan Sametis nesen teica, ka Džobss varētu arī paziņot par «iPad» oficiālas tirdzniecības sākšanu Latvijā un citās valstīs, kur ierīci vēl netirgo, tas «Apple» prezentācijā nenotika. Tomēr «Nozare.lv» ir zināms, ka Latvijā jau nonācis neliels skaits «iPad», kuri pirkti citās Eiropas valstīs un ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu