Jauno gadu LSO iesāks ar unikālu pasaules mūzikas programmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

17.janvārī plkst.19:00 Liepājas Latviešu biedrības namā Liepājas Simfoniskais orķestris aicina klausītājus uz visai neierastu koncertprogrammu «Šopēns piecos kontinentos» no koncertcikla «Lielo dzintaru gaidot». Orķestra un poļu multi-instrumentālistes Marijas Pomjanovskas un viņas ansambļa izpildījumā varēs baudīt Friderika Šopēna mūziku dažādu pasaules tradicionālo un eksotisko instrumentu skanējumā.

«Dzirdēsiet Šopēnu tādu, kādu vēl nekad nebūsiet klausījušies!» sola lietuviešu diriģents Aleksandrs Šimelis, kas koncertā stāsies Liepājas Simfoniskā orķestra priekšā, «Tās būs Šopēna skaņdarbu aranžijas dažādu tautu etno mūzikas stilos.»

Projekta «Šopēns piecos kontinentos» autore ir slavena poļu multi-instrumentāliste, muzikoloģe, dziedātāja un komponiste Marija Pomjanovska, kas kopā ar savu ansambli 2010.gadā izdeva CD ierakstu ar tādu pašu nosaukumu. Kopā ar orķestri vēl vasarā šī koncertprogramma izskanēja Viļņā «Piano.lt» vasaras festivālā.

«Šis būs neierasts koncerts, tas ir intriģējošs aicinājums izbaudīt slavenā poļu komponista Friderika Šopēna iespaidotu multikulturālu pasākumu,» stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Klausītāji dzirdēs gan vokālu, gan ierastos instrumentus, kā piemēram, vijoli, ģitāru, bungas un citus, gan arī dažādus tradicionālos un eksotiskos instrumentus no visas pasaules – Japānas, Ķīnas, Nepālas, Mongolijas, Rietumāfrikas, Austrālijas, Tuvajiem Austrumiem un Kaukāza, kā arī senās Persijas.

Marija Pomjanovska ļoti zināma ir tieši pasaules mūzikas lietpratēju vidū. Savulaik kā čelliste absolvējusi Friderika Šopēna Mūzikas universitāti Varšavā, mūziķe ātri pievērsās dažādu tautu tradicionālajai mūzikai, kā rezultātā viesojās ļoti daudzās zemēs dažādās pasaules malās. Piecus gadus viņa ir nodzīvojusi Japānā, kur sadarbojusies arī ar pasaulslaveno čellistu Jo-Jo Ma, pēc čellista pasūtinājuma radot mūziku, ko kopā arī atskaņojuši dažnedažādās koncertzālēs visā Japānā, tai skaitā arī Japānas imperatora ģimenei. Dažādu Polijas, kā arī starptautisku apbalvojumu saņēmēja Marija Pomjanovska ir izdevusi vairāk kā 20 CD ierakstus un producējusi daudzas filmas, TV un radio programmas.

Plašāku informāciju par multi-instrumentālisti Mariju Pomjanovsku, kā arī diriģentu Aleksandru Šimeli var atrast Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā www.lso.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu