Jauno «iPad» pasaulē sagaida pircēju rindas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Jaunākā «Apple» planšetdatora «iPad» tirdzniecības sākšanu ASV un citās valstīs šodien sagaidījušas pircēju rindas, patlaban nav zināms, kad šo produktu varētu sākt tirgot Latvijā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Apple» produktu tirgotāju pārstāvji.

«Apple» izplatītāja «iDeal» veikala vadītājs Mārtiņš Amtmanis atzina, ka patlaban nav informācijas, kad jauno «iPad» sāks oficiāli tirgot Latvijā. Līdzīgi izteicās «Capital» «Apple» produktu līnijas vadītājs Hārdijs Sametis. Viņš pieļāva, ka «Apple» nogaidīs pārdošanas rezultātus vairākos Eiropas tirgos un pēc tam lems, kā rīkoties tālāk.

Kā ziņo interneta portāli, vietām veidojoties rindām un pūļiem tirdzniecības vietās, jauno «iPad» no plkst.8 pēc vietējā laika sāka tirgot ASV, Austrālijā, Francijā, Vācijā, Honkongā, Japānā, Singapūrā, Šveicē un Lielbritānijā. Japānā pie kāda «Apple» tirgotāja pulcējušies ap 450 pircēju, ASV kādā «Walmart» lieltirgotavā, kas sāka tirgot preci pēc pusnakts pēc vietējā laika, dažu minūšu laikā «izķēra» visu nelielo krājumu - 40 planšetdatorus.

Kā informē «Apple», līdz marta beigām «iPad» būs pieejams Austrijā, Bulgārijā, Čehijā, Dānijā, Somijā, Grieķijā, Ungārijā, Islandē, Īrijā, Itālijā, Lihtenšteinā, Luksemburgā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā, Spānijā un Zviedrijā, kā arī Ķīnas teritorijā Makao.

Jau ziņots, ka daudzi «Apple» produkti, tostarp jaunākie planšetdatori un «iPhone» telefoni, Latvijā nonāk caur ārzemēm, kur tos nopērk tūristi un biznesa ceļotāji. ASV šie produkti ir būtiski lētāki.

Jaunais «iPad», kuru medijos dēvē arī par «iPad3» («Apple» to nedara), cita starpā izceļas ar būtiski uzlabotu ļoti augstas izšķirtspējas displeju, jaudīgāku procesoru un iespēju izmantot ceturtās paaudzes (4G) mobilo internetu. Ierīcē arī iebūvēta ar balsi darbināmā elektroniskā asistente «Siri», kas atbild uz vienkāršiem jautājumiem un izpilda zināmas komandas angļu un dažās citās lielās pasaules valodās.

Pirmās testētāju atsauksmes par jauno «iPad» interneta portālos ir pārsvarā pozitīvas. Kā ziņo portāls «News.com», daži pircēji Japānā pamanījuši, ka jaunākais «iPad» ir nedaudz biezāks par iepriekšējiem modeļiem un vairāk sakarst, visticamāk, jaudīgāku procesoru ietekmē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu