Jauno VID ēku atzīst par pietiekami drošu (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS «Inspecta» iesniedzis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunā administratīvo ēku kompleksa attīstītājam SIA «Biroju centrs Ezerparks» pozitīvu ekspertīzes gala slēdzienu par būves un tās projekta atbilstību drošības prasībām, «Apollo» informēja projekta attīstītājs.

Ekspertīzes slēdziens liecina, ka Būves būvprojekts ir izstrādāts un Būve uzbūvēta atbilstoši Latvijas būvnormatīvam, kas nosaka mehāniskās stiprības un stabilitātes, kā arī ugunsdrošības prasības.

Jaunās ēkas fundamentālu pārbaudi kopš janvāra sākuma veica Ziemeļeiropas vadošais industriālo iekārtu, produktu un darba vides inspicēšanas, testēšanas un sertificēšanas uzņēmums AS «Inspecta».

Jau februāra vidū AS «Inspecta» sniedza starpziņojumu, ka būvprojekta būvkonstrukciju projekta sadaļu risinājumi un ēkas kompleksa pāļu pamatu konstrukciju izpildījums atbilst Latvijas Republikas būvnormatīviem. Tagad SIA «Biroju centrs Ezerparks» saņēmis pozitīvu atzinumu arī par pārējās ēkas būvdarbu atbilstību drošības prasībām.

AS «Inspecta» izskatīja tehniskā projekta būvkonstrukciju risinājumus, ar nesagraujošām metodēm pārbaudīja betona stiprību, veica pārseguma pārbaudi uz normatīvo noslodzi un kontrolmērījumus projekta nesošo konstrukciju izliecēm un analizēja to atbilstību būvnormatīviem.

Tehniskajai ekspertīzei izlases kārtībā tika pakļauti ēkas pāļu pamatu un režģogu konstrukcijas, ēkas dzelzsbetona karkass un tā stiegrojums, saliekamās dzelzsbetona konstrukcijas, metāla būvkonstrukcijas un jumta pārsegums, kā arī iekšējais aprīkojums un tehnoloģijas, kas saistītas ar ugunsdrošības risinājumiem.

Tāpat tika pārskatīta izpilddokumentācija, t.i. – segto darbu akti, materiālu atbilstības deklarācijas un citi dokumenti, kas saistīti ar veiktajām pārbaudēm būvniecības laikā.

SIA «Biroju centrs Ezerparks» valdes priekšsēdētājs Kaspars Zauls arī norāda, ka ar projekta ģenerālbūvnieku SIA «Re&Re» ir panākta vienošanās, ka ēka ir jānodod attīstītājam šī gada 15.aprīlī un tai jābūt pieņemtai ekspluatācijā.

Plānots, ka jaunajā administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 strādās vairāk nekā 2500 darbinieku no visām, šobrīd 14 dažādās adresēs Rīgā esošām VID struktūrvienībām, kā arī atradīsies plašs un ērts klientu apkalpošanas centrs. Kompleksa būvniecību pabeigs 2014.gada 15.aprīlī. Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA «Biroju centrs Ezerparks», projekta autors - arhitektu birojs «Sarma & Norde Arhitekti», būvdarbu ģenerāluzņēmējs - SIA «Re&Re» un projekta finansētājs - banka «Nordea».

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu