Jauns baumu vilnis saistībā ar bojāgājušajiem Zolitūdes traģēdijā; policija skaidro to izcelsmi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Sociālajos tīklos pēdējās dienās izplatās baumas par to, ka, neraugoties uz oficiālo informāciju, Zolitūdes traģēdijā bojā gājuši vai sakropļoti bērni. Policijas pārstāve Sigita Pildava portālam «Apollo» skaidroja, ka šādām baumām nav pamata.

«Sveiki, gribētos zināt kāpēc mazo bērnu vārdi nav publicēti??? Kāpēc vispār viņu nav pie bojāgājušo skaita,» vēstulē «Apollo» rakstīja kāda sieviete. «Tik daudz komentāru internetā  par maziem bērniem, kas tika vilkti āra no drupām. Un kur tad tie bērni ir? Vai tik tiešām no vairākiem cilvēkiem lika vienu kopā, lai mazinātu bojāgājušo skaitu? Es domāju, ka es neesmu vienīgā, kas grib zināt visu patiesību.»

«Fakts, ka traģēdijas laikā veikalā nebija neviens bērns, vai arī tie visi laicīgi spēja izkļūt no veikala, pirmajā brīdī šķiet neloģisks,» baumu izcelšanos skaidro Pildava. «Taču tā tas ir noticis, un tā ir laime nelaimē. To, ka traģēdijā bojā negāja neviens bērns, var uzskatīt par veiksmi,» teica Pildava, norādot, ka, iespējams, tas izskaidrojams ar to, ka vecāki pret signalizācijām un brīdinājumiem ir jūtīgāki, piesardzīgāki un ir vairāk motivēti savas atvases nogādāt drošībā. Iespējams, ka arī paši bērni no signalizācijas nobijušies, sākuši raudāt un šādi motivējuši vecākus ātrāk pamest veikalu.

«Baumām par pamatu ir emocionālais fons, ko šī traģēdija radījusi sabiedrībā,» neraugoties uz to, cilvēkiem vajadzētu atturēties šādas baumas izplatīt tālāk, jo tas ir nežēlīgi pret traģēdijā cietušajiem un viņu tuviniekiem, piebilst policijas pārstāve, atceroties, ka iepriekš bijuši arī citi baumu viļņi, piemēram, par daudzajiem cilvēkiem, kas zem drupām bija sazvanāmi vai rakstīja īsziņas. Tomēr medicīniskā ekspertīze vēlāk noskaidroja, ka 52 no 54 atrastajiem bojāgājušajiem miruši uzreiz pēc jumta nogāšanās.

Pildava pauž, ka policija darīja visu iespējamo, lai pilnvērtīgi informētu sabiedrību un aicina baumas neizplatīt tālāk. «Tagad izmeklēšanai jāvirzās tālāk un policija turpinās informēt sabiedrību par notikumu gaitu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu