Jauns skandāls Igaunijā: atkal neveiksmīga reklāma (166)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Igaunijā jauns skandāls, kas saistīts ar jūtīgu tēmu pieminēšanu reklāmās.

Kā vēsta ārvalstu mediji, šoreiz vietējā laikrakstā «Eesti Ekspress» parādījusies kāda novājēšanas tablešu reklāma. Tā ilustrēta ar fotogrāfiju no Būhenvaldes koncentrācijas nometnes, kurā redzami izvārguši cilvēki.

Fotogrāfiju papildina vēstījums, kas tulkojumā no igauņu valodas nozīmē: «Daktera Mengeles novājēšanas tabletes darīs brīnumus ar jums». Tāpat pie fotogrāfijas norādīts, ka Būhenvaldē nevienam nebija liekā svara.

Šī reklāma atkal saniknoja ebreju kopienu Igaunijā. Tai uzmanību pievērsis arī Tallinas vicemērs Mihails Kelvarts, atgādinot par Jozefa Mengeles zvērīgajiem eksperimentiem ar cilvēkiem. Jānorāda, ka par «nāves eņģeli» dēvētais Mengele savus eksperimentus veicis Osvencimā (Aušvicā) nevis Būhenvaldē.

Osvencimā (Aušvicā)

Fotogrāfijai, kas ievietota mājaslapā, bija pievienots arī reklāmas sauklis: «Gāzes apkure - elastīga, ērta un efektīva».


Komentāri (166)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu