Jaunu ugunsdzēsēju depo Cēsīs gatavi projektēt trīs uzņēmumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

«Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) atklātajā konkursā par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Cēsu daļas depo skiču un tehniskā projekta izstrādi ir pieteikušies trīs pretendenti - SIA «Skonto būve», SIA «Ozola & Bula arhitektu birojs» un SIA «Nams». 

Kā aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele, pirmdien notikusi konkursa piedāvājumu atvēršana, bet tālāk sekos šo piedāvājumu izvērtēšana.

Kā ziņots, 17.jūlijā valdības sēdē lemjot par turpmāko rīcību ar VNĪ būvniecības projektiem, tika atbalstīts VUGD Cēsu ugunsdzēsības depo ēkas būvniecības projekts. Kā toreiz norādīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), «jaunas ēkas būvniecība Cēsīs ir vitāli nepieciešama, jo esošās ugunsdzēsības depo telpas Cēsīs ir avārijas stāvoklī, daļa no tām vairs netiek lietotas, baidoties no griestu iegrūšanas». Pašreizējās Cēsu depo telpas tiek īrētas no pašvaldības.
Savukārt šā gada 26.oktobrī valdība apstiprināja rīkojumu «Par finansējumu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Cēsu ugunsdzēsības depo Ata Kronvalda ielā 52, Cēsīs un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils cietoksnī (attīstības I posms - būvniecības 1. kārta) nomas maksas, aprīkojuma iegādes un uzturēšanas izdevumu segšanai», kurā tika noteikts nomas maksas apmērs, kas IeM, sākot ar 2013.gadu, ir jāmaksā VNĪ par telpu nomu, kā arī termiņš, kādā paredzēts pabeigt būvniecības darbus.

Saskaņā ar valdībā apstiprināto rīkojumu Cēsu ugunsdzēsības depo būvniecības pabeigšanas termiņš ir 2013.gada 1.marts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu