Jēkabpilī rekonstruēs tiltu pār Daugavu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jēkabpilī līdz šim ar ES finansiālo atbalstu rekonstruēts Krustpils kultūras nams, Krustpils saliņas estrāde, labiekārtotas vairākas ielas, īstenoti vēl citi ES fondu projekti. Jaunais projekts «Kurzemes un Vienības ielu rekonstrukcija un Brīvības – Neretas ielu krustojuma rekonstrukcija» paredz radīt satiksmes intensitātei un dažādiem transporta veidiem atbilstošu infrastruktūru un uzlabot satiksmes drošību, portālu «Apollo» informēju Valsts reģionālās attīstības aģentūras Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja Edīte Olupe. 

Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Jēkabpils pašvaldības parakstītā vienošanās paredz, ka līdz 2014.gada beigām tiks apgūti gandrīz 5,2 miljoni latu un apjomīgie projekta darbi pabeigti.

Nozīmīga projekta daļa ir tilta pār Daugavu renovācija. Pašreizējais tilts pār Daugavu Jēkabpilī ir uzbūvēts 1962. gadā Otrā pasaules kara laikā nopostītā tilta vietā, savienojot un apvienojot abas Daugavas krastu pilsētas - Krustpili un Jēkabpili un efektīvi risinot abu pilsētu satiksmes problēmas. Taču pēdējo reizi tilts remontēts 1995.gadā. Tilta renovācijas laikā tiks mainīts brauktuves un ietvju segums, remontēti tilta balsti, laiduma konstrukcijas, uzstādītas jaunas margas, barjeras un apgaismes stabi, mainītas notekcaurules un krāsotas tilta daļas.

Daļa no projektā paredzētajiem darbiem - Brīvības un Neretas ielu krustojuma rekonstrukcija - jau pabeigta. Autobraucēji var novērtēt jaunizbūvētā lokveida krustojuma veiksmīgo risinājumu, kas nodrošina raitāku un drošāku kustību, kravu caurlaidību un degvielas patēriņa ekonomiju, kā arī vizuāli uzlabo pilsētas izskatu.

Savukārt Kurzemes ielā Daugavas labajā krastā un Vienības ielā kreisajā krastā tiks atjaunots ielu segums, ierīkotas nepieciešamās komunikācijas, labiekārtota teritorija un izbūvētas pieturvietas.

Projekta kopējās izmaksas ir 5 175 429 lati, t. sk. ERAF finansējums - 4 273 065 lati, valsts budžeta dotācija - 155 263 lati un pašvaldības līdzfinansējums - 747 101 lats.

Projekts tiek īstenots ERAF aktivitātē «Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai».

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu