«Jēkabpils» basketbolistiem Tamperē zaudējums BBL spēlē (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas komanda «Jēkabpils» Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izbraukumā ar rezultātu 80:87 (18:21, 20:16, 16:31, 26:19) zaudēja Somijas vienībai Tamperes «Pyrinto».

Spēles pirmais puslaiks aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, nevienai no komandām tā arī netiekot pie ievērības cienīga pārsvara. Ejot atpūtā, «Jēkabpils» atradās vadībā ar viena punkta pārsvaru, tomēr trešajā ceturtdaļā mājinieki veica 12:0 izrāvienu un izkaroja 14 punktu pārsvaru. Piecas minūtes pirms cīņas beigām «Jēkabpils» pietuvojās līdz piecu punktu atstatumam, bet vēlāk nokļuva iedzinējos ar vairs tikai trim punktiem. Pēdējās minūtē viesi cerēja atspēlēties ar apzināto pārkāpumu palīdzību, tomēr «Pyrinto» basketbolisti soda metienos bija precīzi.

Rinalds Sirsniņš «Jēkabpils» vienības labā guva 20 punktus, bet Pāvels Veselovs iekrāja 17 punktus un 11 atlēkušās bumbas. Tikmēr Tamperes kluba labā 21 punktu guva amerikāņu uzbrucējs Deimons Viljamss, kura kontā arī desmit bumbas zem groziem.

«Pyrinto» komanda uzvarējusi abās līdz šim BBL aizvadītajās spēlēs un ir tikai viena no trim komandām, kas sacensībās turpina cīnīties bez zaudējumiem. Savukārt «Jēkabpils» ar divām uzvarām četros mačos pašlaik ieņem trešo vietu A apakšgrupā. Tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība ir vēl trim vienībām, ieskaitot Latvijas klubu «Valmiera».

Jaunajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu