Jēkabpils spēļu zāles apšaudē ievainotais policists ar savu rīcību šokējis jēkabpiliešus (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vvvracer, CC BY-NC-ND 2.0

Par vīrieša piekaušanu līdz nāvei Jēkabpilī gada nogalē aizdomās tiek turēts savulaik Jēkabpils spēļu zāles apšaudē ievainotais policists, piektdien vēsta Latvijas Radio.

Latvijas Radio ziņo, ka par smago noziegumu, kas tika pastrādāts 27.decembrī, aizdomās tiek turēts Jēkabpilī ļoti cienītais Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa inspektors Salvis Tihanovskis un Jēkabpils cietuma apsargs Kaspars Tihanovskis.

Salvis Tihanovskis 2011.gada 25.janvārī bija iesaistīts spēļu zāles «Fēnikss» aplaupīšanas lietas atklāšanā un noziedznieku aizturēšanā. Viņš toreiz apšaudē guva smagu ievainojumu, kas gandrīz laupīja viņam dzīvību.

Salvim Tihanovskim tika piešķirts Gada jēkabpilieša tituls, pēc tam viņš kļuva arī par Gada policistu.Jēkabpilī ar viņu lepojās un uzskatīja par priekšzīmīgu policistu, tāpēc viņa iesaistīšanās noziegumā šķita prātam neaptverama.

Arī Salvja brālēna Kaspara rīcība šķiet neizprotama, par to ir pārsteigti viņa kolēģi, vēsta Latvijas Radio.

Patlaban notiek dubulta izmeklēšana - gan krimināllietā par notikušo, gan Valsts policijas iekšējā izmeklēšana.

Portāls «Apollo» jau ziņoja, ka 29.decembrī, agri no rīta Jēkabpils policijas darbinieki no kādas ārstniecības iestādes saņēma ziņas, ka iepriekšējā dienā ievests pacients, kuram bijuši miesas bojājumi, ir gājis bojā. Policisti, izmeklējot šo gadījumu, aizturējuši trīs personas. Starp aizturētajiem ir kāds policists un Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieks.

Kā informē Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, izmeklēšanas laikā policisti ir atklājuši, ka konflikta saknes meklējamas kādā 27.decembra notikumā, kad policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu sadzīviska rakstura konfliktu, kurā bija cietusi sieviete.

Notikuma vietā policisti atklāja, ka sievietei izcēlies sadzīvisks personiska rakstura strīds ar 58 gadus vecu paziņu, kurš strīda laikā sievietei nodarījis miesas bojājumus. Kad policisti aicināja sievieti rakstīt iesniegumu, viņa atbildēja, ka nevēlas to darīt.

Kā liecina izmeklēšanā iegūtā informācija, nākamajā dienā par notikušo uzzinājis sievietes bijušais draugs - 38 gadus vecs Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieks. Vēloties pārmācīt uzbrucēju, viņš kopā ar savu brālēnu - 33 gadus vecu Jēkabpils iecirkņa darbinieku – un vēl kādu 35 gadus vecu sievieti Jēkabpils pilsētā uzmeklējis 58 gadus veco kungu un piekāvis viņu.

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka abi vīrieši nozieguma izdarīšanas brīdī bijuši smagā alkohola reibumā.

Vēlāk cietuma uzraugs kopā ar policistu cietušo ievietojuši automašīnas bagāžas nodalījumā, aizveduši uz nomaļu vietu un pēc atkārtotas fiziskas iespaidošanas pametuši viņu, neziņojot par notikušo mediķiem. Vēlāk tajā pašā dienā cietušais vīrietis nonācis ārstniecības iestādē, taču 29.decembra rītā no gūtajām traumām miris.

Izmeklējot šo gadījumu, Jēkabpils policijas iecirkņa darbinieki nāca uz pēdām savam kolēģim un jau minētajam cietuma uzraugam, kā arī 35 gadus vecajai sievietei, kura arī bijusi notikuma vietā, taču pēc šobrīd policijas rīcībā esošās informācijas aktīvas darbības nav izdarījusi, taču nav arī ziņojusi par notikušo.

Šobrīd kriminālprocesu ir pārņēmuši Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki un turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu