Jēkabsonei-Žogotai 15 punkti, Kubliņai uzvara pret Putniņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

FIBA Eirolīgas turnīra spēlē šodien 15 punktus guva latviete Anete Jēkabsone-Žogota, palīdzot Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK ar 97:60 savā laukumā pārliecinoši pieveikt Ungārijas klubu Ģēras «Seat Lami-Ved».

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja nepilnas 29 minūtes, realizējot sešus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem, kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas un nopelnīja trīs piezīmes.

Rezultatīvāk par latvieti UGMK komandā nospēlēja vienīgi Kendisa Pārkere, kuras rēķinā bija 19 punkti, bet «Seat Lami-Ved» komandā ar 15 punktiem izcēlās Iva Ciglara.

Citā A apakšgrupas mačā šodien Ievas Kubliņas pārstāvētā Francijas čempionvienība «Bourges Basket» negaidīti sīvā cīņā ar 69:67 (28:18, 14:15, 13:13, 14:21) pārspēja Aijas Putniņas Lietuvas komandu Kauņas «Vici-Aistes».

Kaut lielāko daļu mača samērā pārliecinoši vadībā bija «Bourges Basket», pēdējā minūtē mājinieces spēja pārņemt vadību ar 67:66, tomēr cīņas izskaņā pārliecinošāk nospēlēja Francijas komanda.

Šajā mačā Kubliņa spēlēja tikai nepilnas septiņas minūtes, kuru laikā palika bez punktiem, grozam garām raidot divus soda metienus. Vēl latviete izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes.

Tikmēr Putniņa laukumā pavadīto nepilnu 11 minūšu laikā guva trīs punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem soda metieniem, bet grozam garām raidot divus tālmetienus, kā arī izcīnīja trīs bumbas zem groziem.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 20 punktiem bija grieķiete Stella Kalcidu, bet «Vici-Aistes» vienībā 12 punktus guva Amanda Kemežija.

UGMK komanda tika pie piektās uzvaras septiņās aizvadītajās A apakšgrupas spēlēs, kas tai pēc pirmā apļa cīņām dod trešo vietu, «Bourges Basket» ar trim uzvarām pašlaik ieņem piekto vietu, bet «Vici-Aistes» ar vienu uzvaru septiņās cīņās ir pēdējā, astotajā vietā.

Šajā apakšgrupā bez zaudējumiem šajā grupā turpina cīnīties Turcijas klubs Stambulas «Galatasaray».

No citām latvietēm turnīra B apakšgrupā cīnās Elīnas Babkinas un Zanes Tamanes pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas «Fenerbahce», kuru šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Džordžs Dikeulakos, kā arī Aijas Brumermanes pārstāvētā Itālijas čempionvienība Skio «Famila Wuber».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu