Jelgavā aiztur nežēlīgu maniaku – sieviešu slepkavu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Jelgavā, veicot pirmstiesas izmeklēšanu par trīs sieviešu nežēlīgu slepkavību, policija aizturējusi kādu 1975.gadā dzimušu vīrieti, kuram tiesa piemērojusi apcietinājumu.

To portālam «Apollo» pavēstīja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Viņa pastāstīja, ka šā gada 12.jūlijā Jelgavas novadā, kādā dzīvoklī atrasts 1940.gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Sieviete tika nogalināta ar 39 naža dūrieniem.

Veicot šīs lietas izmeklēšanu, policistiem izdevies atklāt vēl divas 2008.gadā nežēlīgi izdarītās slepkavības, kurās par upuriem arī bija kļuvušas sievietes.

Pirms trim gadiem - 2008.gada 13.jūlijā Jelgavā, policisti saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Dobeles ielā, kur tika atrasta 1962.gadā dzimusī sieviete ar vardarbīgas nāves pazīmēm - vairākām grieztām brūcēm uz ķermeņa.

Savukārt 2008.gada 6.oktobra rītā kāds makšķernieks Driksas upē nejauši izvilcis daļu no sievietes mirstīgajām atliekām - sievietes galvu. Pieaicinot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, tika uzsākta vietas apskate un pārējo ķermeņu daļu meklēšana. Upē tika atrasts polietilēna maiss ar iekšējiem orgāniem un vēl citas mirstīgās atliekas.

Turpinot meklēšanu, viss liecināja, ka nežēlīgā slepkavība varētu būt izdarīta kādā dārza mājiņā vai tās teritorijā, kur arī policijas darbinieki atrada pārējās ķermeņa mirstīgās atliekas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka noslepkavotā ir 1962.gadā dzimusi sieviete.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka visās izdarītajās slepkavībās par upuriem noskatītas sievietes. Kā vēlāk izrādījās - slepkava sievietes uzrunājis pie Jelgavas tirgus, ierosinājis kopā lietot alkoholu viņu dzīvesvietā, bet pēc tam dzeršanas laikā - noslepkavojis. Visos gadījumos slepkavības ierocis bijis nazis.

Noziedzīgajos nodarījumos 1975.gadā dzimušais, kurš nav agrāk tiesāts, savu vainu atzīst, pēc tiesu psihiatriskās ekspertīzes atzinumu - pieskaitāms.

Pagājušajā nedēļā, 22.septembrī kriminālprocesi, kuri apvienoti, nodoti Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Uzsākti Kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 118.panta 3.daļas «Slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu