Jelgavas Pilsētas svētki (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Piektdien, 24. maijā Jelgavas pilsētas svētku kulminācija – vienojošais svētku gājiens, kas skanēs un rībēs cauri visai Jelgavai, pasludinot svētkus par atklātiem.

Vakarā jelgavnieki un viesi aicināti uz koncertu «No operas līdz mūziklam». Vēl nebijusi iespēja Jelgavā vienkopus satikt LNO kori, orķestri un tādus solistus kā S. Izjumovs, I. Bagele, I. Šļubovska, A. Lapiņš, I. Kerēvica, A. Vītoliņa, A. Ērglis, A. Jansons u.c. Koncerta mākslinieciskais vadītājs Aigars Meri, kurš ir arī profesionālā Jelgavas kora galvenais diriģents.

Sestdien, kā jau ierasts, sporta aktivitātes – Latvijas Veikborda sacensības «Jelgava Wake Open 2013», kurās piedalīsies 20 Latvijas labākie veikbordisti, kas skatītājus priecēs ar spilgtiem un elpu aizraujošiem trikiem uz ūdens aiz laivas. Pļavā pretī Jelgavas pilij jāšanas sporta paraugdemonstrējumi, bet Hercoga Jēkaba laukumā Retro motociklu apskate.

Kā veltījums pilsētai ir bērnu un jauniešu dziesmu un deju koncerts «Satiksimies Jelgavā!» ar 450 dziedošu un 300 dejojošu Jelgavas bērnu piedalīšanos. Īpašie koncerta viesi – Rūta Dūduma, Juris Vizbulis, Līga Celma Kursiete un grupa «Tirkizband». Koncerta pārsteigums ir Latvijā pazīstamu cilvēku sveiciens pilsētai, kas tiks demonstrēti uz lielajiem ekrāniem koncerta laikā.

Sestdien vēl nebijis notikums Jelgavā – dāvana Jelgavas jauniešiem svētkos – Chill out parks. Tajā valdīs pilnīgi brīva atmosfēra ar gaismu virtenēm, šūpuļtīkliem, «mazo Parīzi» Raiņa parka vidū un lielisku mākslinieku piedalīšanos – dīdžeji D’Experiment un Musical Globe rūpēsies par muzikālo noformējumu, «GreenTrials Bike Tour» skatītājus pārsteigs ar elpu aizraujošiem ekstrēmiem trikiem, bet vakara noslēgumā uzstāsies grupa «Rock5 Acoustic».

Savukārt svētdien, Jelgavas pilsētas svētku noslēgumā, Multimediāls koncertuzvedums ar Latvijā unikālu muzikālo strūklaku šovu «Satikšanās pilsētā». Roks, opera un deja uz vienas skatuves savienosies ar emocionālu video stāstu un īpaši izgaismotām, krāšņām, dejojošām, muzikālām strūklakām.

Aicinām atbalstīt Jelgavas Pilsētas svētkus un izveidot savu svētku karodziņu, kas ir atrodams avīzē «Jelgavas Vēstnesis» vai arī tā mājas lapā.

www.jelgava.lv

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu