Jeļizarova ar jaunu Latvijas rekordu iekļūst 3000 metru šķēršļu skrējiena finālā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas skrējēja Poļina Jeļizarova šodien olimpiskajās spēlēs Londonā 3000 metru kavēkļu skrējiena priekšsacīkstēs laboja Latvijas rekordu un iekļuva sacensību finālā.

Augumā sīciņā Latvijas sportiste finišēja pēc deviņām minūtēm un 27,21 sekundes, piekto reizi šogad labojot valsts rekordu, kurš iepriekš bija deviņas minūtes un 28,27 sekundes.

Pēdējā aplī sīvā cīņā Jeļizarova apsteidza pasaules rekordisti šajā disciplīnā Guļnaru Galkinu no Krievijas. Skrējienā ar rezultātu deviņas minūtes un 24,91 sekundes uzvarēja Gesa Felisita Krauze no Vācijas.

Pēc visu trīs priekšsacīkšu skrējienu veikšanas Jeļizarovai bija devītais labākais rezultāts. Visātrāk distanci veica Ivota Ajaleva no Etiopijas, kuras rezultāts bija deviņas minūtes un 24,01 sekunde. Finālā tika katra skrējiena četras ātrākās, kā arī nākamo trīs labāko rezultātu īpašnieces.

Finālā, kurš norisināsies pirmdien, iekļuva 15 sportistes - bez Jeļizarovas arī trīs Etiopijas, pa divām Kenijas, Vācijas, ASV un Krievijas skrējējām, kā arī sportistes no Tunisijas, Spānijas un Portugāles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu