Jeļizarovai sestā vieta EČ 3000 metru šķēršļu skrējiena finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sportiste Poļina Jeļizarova sestdien izcīnīja sesto vietu Helsinkos notiekošā Eiropas čempionāta finālsacensībās 3000 metru šķēršļu skrējienā.

Latvijas sportiste visu skrējiena gaitu spēja nosargāt vietu vadošo sportistu grupā, vien pēdējā aplī atpaliekot no ātrākajām trim skrējējām. Pēdējos metros Jeļizarova nenosargāja piekto vietu, kuru ieņēma visa pēdējā apļa garumā, finišējot pēc deviņām minūtēm un 41,38 sekundēm.

Par čempioni, finišējot pēc deviņām minūtēm un 32,96 sekundēm, kļuva sezonas līdere Gulčana Mingira no Turcijas. Septiņas sekundes simtdaļas viņai zaudēja ukrainiete Svitlana Šmita, bet trešā bija vāciete Antje Meldnere-Šmida.

Jeļizarova ceturtdien savā pusfināla skrējienā zaudēja vienīgi Šmitai, finišējot pēc deviņām minūtēm un 39,92 sekundēm. Starp visām sportistēm Jeļizarova pusfinālā sasniedza sesto ātrāko rezultātu.

Jūnija sākumā Jeļizarova sasniedza Latvijas rekordu un izpildīja Londonas olimpisko spēļu normatīvu. «Prezidenta kausa» sacensībās Jeļizarova finišēja pēc deviņām minūtēm un 33,53 sekundēm, līdzšinējo Latvijas rekordu labojot par 18 sekundēm.

Savukārt Londonas Olimpiādes A normatīvs ir deviņas minūtes un 43 sekundes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu