JL varētu rosināt vēl vienu referendumu par Satversmes grozījumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja valdošā koalīcija noraidīs vai vilcināsies pieņemt Valsts prezidenta Valda [s:21364], kas dotu tautai reālas tiesības rosināt Saeimas pirmstermiņa atlaišanu, partija «Jaunais laiks» (JL) aicinās šos grozījumus pieņemt tautas nobalsošanā, portālu «Apollo» informēja JL pārstāve Laila Timrota.

«2007. gada nogale, kad tauta izgāja ielās, lai protestētu pret Aigara Kalvīša (TP) valdības cinisko politiku, bija Saeimas pirmā iespēja grozīt Satversmi, lai dotu tautai tiesības lemt par savu priekšstāvju maiņu gadījumos, kad politiķi paliek kurli pret sabiedrības interesēm. Šo iespēju politiķi palaidām garām. 2008. gada 2. augusta referenduma naktī valdošās koalīcijas pārstāvji solīja cienīt sabiedrības gribu un grozījumus pieņemt, bet pēc tam, mēnešiem ilgi imitējot darbību, ir maldinājuši tautu,» uzsver JL.

«Pašlaik situācija ir mainījusies. Nesadzirdēta 2007. gada novembrī, nesadzirdēta 2008. gada 2. augustā un nesadzirdēta 2009. gada 13. janvārī, sabiedrība izmantoja jau galējas metodes, lai tiktu uzklausīta. No politiskās elites tautu sadzirdēja tikai prezidents. Mēs aicinām Saeimu nevilcināties un izmantot šo iespēju, un pieņemt grozījumus Satversmē, kas tautai dos reālas tiesības rosināt Saeimas pirmstermiņa vēlēšanas. Ja arī šoreiz tas netiks darīts, JL izmantos tiesības rosināt referendumu. Šoreiz tauta atnāks. Un tikai no mums ir atkarīgs tas, vai viņi atkal neatnāks ar ķieģeļiem,» Saeimas sēdē ceturtdien norādījusi JL līdere Solvita Āboltiņa.

Saeima ceturtdien nodeva izskatīšanai komisijām

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu