Jogurts aug kokos? Skolēnu domas

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Lielākā daļa Austrālijas sākumskolas un pamatskolas pēdējo klašu skolēnu uzskata, ka kokvilnas zeķes iegūst no dzīvniekiem, bet ceturtdaļa bērnu domā, ka jogurtu iegūst no augiem.

Austrālijas Izglītības izpētes padome aptaujāja gandrīz 1000 sestās un desmitās klases skolēnu, un viņu atbildes uzrādīja kļūdainus pieņēmumus par ēdiena pārstrādi un lauksaimniecību.

Lielākā daļa skolēnu zināja, kā iegūst kartupeļu čipsus un kafiju, taču gandrīz 20 procenti jaunākās skolēnu grupas vecumā no 10 līdz 12 gadiem uzskatīja, ka makaroni ražoti no dzīvniekiem, bet omlete - no augiem.

Aptuveni 75 procenti domāja, ka kokvilnas zeķes ir dzīvnieku valsts produkts, bet 27 procenti uzskatīja, ka jogurts tiek ražots no augiem.

«[Lauksaimniecībai] ir svarīga loma Austrālijas ekonomikā un sabiedrības dzīvē, taču plaisa starp lauku un pilsētas kopienām aug, un tas noved pie izpratnes trūkuma par to, no kurienes nāk ēdiens un citas dzīvei nepieciešamas lietas,» teikts pētījumā.
Aptaujas pasūtītājs bezpeļņas organizācija «Primary Industries Education Foundation» uzskata, ka tās rezultāti kļūs par problēmu, kad valstij nāksies lemt par pārtikas drošumu un klimata izmaiņām.

«Cilvēki, kuriem būs jārisina ar ēdiena drošumu saistītās problēmas, vai nu šobrīd mācās skolā, vai arī vēl nav dzimuši,» teicis organizācijas vadītājs Kamerons Ārčers.

Lauksaimniecība ir nozīmīga Austrālijas ekonomikas daļa. Divas trešdaļas no saražotā tiek eksportētas.
2010.-2011.gadā valsts lauksaimniecības eksports bija 34,2 miljardus Austrālijas dolāru (19,49 miljonus latu) vērts, un tiek prognozēts, ka 2011.-2012.gadā tas pieaugs līdz 34,5 miljardiem Austrālijas dolāru (19,67 miljardiem latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu