Jonass: Uz MX2 pāriešu 2015. gadā (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas motokrosists Pauls Jonass sarunā ar «Apollo» pastāstīja par aizvadīto Eiropas čempionāta posmu Ķegumā un ieskicēja savus nākotnes plānus.

«Apollo» jau ziņoja, ka aizvadītajā nedēļā 16 gadus vecais Jonass EČ posmā izcīnīja uzvaru un kopvērtējumā pēc četriem posmiem ieņem pirmo vietu.

«Protams, ka šī ir mājas trase un to varēju just. Uz Ķegumu atbrauca daudz līdzjutēju un trasē viņus varēja dzirdēt. Bija ļoti patīkami braukt mājās,» izteicās Jonass.

«Man patīk gan smilšainas trases, gan cietas, bet galvenais, lai ir iespēja to tehniski pareizi izbraukt. «Zelta Zirgs» trase ir ātra, bet pēc katra brauciena paliek izsistāka un braucējiem interesantāka. Brauciens līdz galam neizdevās, startā pieļāvu kļūdu un mani apdzina. Vēlāk es konkurentu noķēru un tad jau visu nokārtoju, kā vēlējos. Bija uztraukums, jo startēju mājās, bet centos domāt par to, ka šis bija kārtējais posms,» teic braucējs.

Jonasam šis ir pēdējais gads EMX125 klasē, nākamgad viņš pārsēdīsies uz jaudīgāka moča, bet tikmēr vēl jānotur līderpozīcija šosezon.

«Braukšu uz atlikušajiem pieciem posmiem, bet ceru, ka Eiropas čempiona titulu izdosies izcīnīt priekšlaicīgi. Pieci posmi ir daudz, sezona vēl nav pusē. Nākamgad plānoju startēt Eiropas čempionātā 250 cm3 klasē. Man vēl daudz jāstrādā, ja būšu ātrs, «KTM» komanda mani varētu pie sevus ņemt nākotnē uz MX2 klasi.»

«Līgums man ir ar «KTM» un ar šīs firmas moci man jābrauc, vienīgā atšķirība, ka es pats vēlāk varu izvēlēties komandu. Visticamāk, 2015. gadā pāriešu uz MX2 klasi,» par nākotni saka jaunais sportists.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu