Joprojām kavējas dzīvokļa izvēle eksprezidentam Zatleram

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lēmuma pieņemšanas process, kuru no iepirkumā piedāvātajiem dzīvokļiem iegādāties eksprezidentam, pašreizējam Reformu partijas Saeimas frakcijas vadītājam Valdim Zatleram, būs nedaudz ilgāks, nekā sākotnēji tika prognozēts.

Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne aģentūru LETA informēja: lai nodrošinātu iespējami objektīvāku lēmuma pieņemšanu, konkursa nolikums paredz sarežģītu vērtēšanas procesu, kas ietver arī dzīvokļu apskati. Savukārt apskate saskaņojama gan ar pretendentu, gan ekspertiem, tādejādi lēmuma pieņemšanas process būs nedaudz ilgāks nekā sākotnēji tika prognozēts.

LETA jau ziņoja, ka Valsts prezidenta kancelejas izsludinātajā iepirkuma konkursā eksprezidenta Valda Zatlera dzīvokļa iegādei 4.jūnijā bija pieteikušies deviņi pretendenti. Tolaik kanceleja solīja, ka konkursa uzvarētājs tiks paziņots mēneša laikā.

Kanceleja neatklāj ne pretendentu vārdus, ne cenu amplitūdu, par kādu pretendenti vēlētos pārdot dzīvokli bijušās valsts pirmās personas vajadzībām.

Nekustamo īpašumu iegādāsies VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ).

Zatleram tiek meklēts 180 līdz 250 kvadrātmetru plašs dzīvoklis Rīgas centrā, liecina speciāli izveidotās komisijas eksprezidenta dzīvesvietas izvēlei apstiprinātās prasības meklējamajam nekustamajam īpašumam.

Ēkai, kurā atradīsies dzīvoklis, jābūt no mūra, kāpņu telpai, ēkas fasādei jābūt tehniski un vizuāli labā stāvoklī, un nepieciešama slēdzama kāpņu telpa. Ja dzīvoklis atrodas ceturtajā stāvā un augstāk, mājā obligāti nepieciešams lifts. Dzīvoklim jābūt piemērotam tūlītējai dzīvošanai, ar četrām līdz piecām istabām, kā arī jābūt iebūvētai virtuves iekārtai. Dzīvoklis tiks meklēts Rīgas klusajā centrā un Vecrīgā.

Iepirkumā norādīts, ka dzīvokļa apsaimniekošanas maksai ir jāatbilst pārējo attiecīgajā mājā esošo dzīvokļu apsaimniekošanas maksai, kā arī pēc dzīvokļa iegādes apsaimniekošanas maksa turpmākajos 20 gados nedrīkst tikt paaugstināta vairāk nekā par 5% gadā.

«Šādas platības dzīvokļiem Rīgas centrā vai klusajā centrā patlaban vidējā pārdošanas cena svārstās starp 3300 un 3800 eiro (2310 līdz 2660 latiem) kvadrātmetrā. Protams, ar nosacījumu, ka arī visa ēka, ne tikai dzīvoklis, ir renovēta un teicamā stāvoklī,» biznesa portālam «Nozare.lv» iepriekš sacīja nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

Viņa piebilda, ka iespējamas arī atkāpes no nosauktajām cenas robežām, jo tas ir atkarīgs no daudzām niansēm - gan no atrašanās vietas, jo arī centrā un klusajā centrā ir labas un sliktas vietas. Tāpat atkāpes var būt arī atkarībā no iebūvētā aprīkojuma - ja tā ir ļoti ekskluzīva virtuves tehnika un santehnika, tad cena var būt augstāka.

Jau ziņots, ka Zatlera pagaidu dzīvoklis tiek īrēts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas ēkā Elizabetes ielā 17. Pulkinenas dzīvoklī ir piecas istabas, tā nomas maksa ir 672 lati, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Valsts prezidenta kanceleja sedz arī dzīvokļa komunālo maksājumu un apsaimniekošanas izmaksas.

Eksprezidenta pagaidu dzīvokļa īres līgums ir spēkā līdz 2013.gada janvārim, un, ja jaunais dzīvoklis netiks atrasts, pagaidu mitekļa īres līgums var tikt pagarināts. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu