JRT top Andras Neiburgas «Stum, stum» Ģirta Ēča režijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8. maijā Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē pirmizrāde Ģirta Ēča jauniestudējumam «Stum, stum», kas veidots pēc Andras Neiburgas tāda paša nosaukuma stāstu krājuma. Izrādes māksliniece ir Katrīna Neiburga. Aktieri: Elita Kļaviņa un Andris Keišs, portālam "Apollo" pastāstīja JRT reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Bināne.

«Krāsa un skaņa jau pasaulē bija, no paša sākuma bija un varbūt vēl arī pirms tā; ar tiem nevarēja izteikt neko vairāk vai citādu, kā pasaule ir. Bet vārds eksistēja tikai cilvēku galvās, tā bija pilnīga abstrakcija, tas radīja no nekā un nezin ko, un tā iespējas varēja sniegties tālu aiz dabiskā un pašsaprotamā robežām.» Fragments no Andras Neiburgas stāsta «El ninjo».

Izrādes režisors Ģirts Ēcis par jauniestudējumu: «Izrādē izmantotie stāsti ir psihodramatisks ceļojums, kuru lasot vai redzot, cilvēks attīrās. Viņš sevi redz no malas savā vienkāršībā, smieklīgumā un naivumā. «Stum, stum» ir ceļojums cilvēka iekšējā labirintā – nav zināms, vai vispār tam ir kādas robežas.»

Aktrise Elita Kļaviņa: «Ir mirkļi, kad sāpes un laime, pagātne un tagadne, zaudējumi un cerības eksistē vienlaikus. Šī sajūtu vienlaicība. To varētu nosaukt, ja tā varētu teikt un ja nebūtu kauns, par pieauguša cilvēka pasaules izjūtu. Manuprāt, par to ir Neiburgas grāmata, un, cerams, būs arī mūsu izrāde.»

Tuvākās izrādes: 9., 10. maijā (biļetes izpārdotas), 17., 18. maijā, 3., 4., 11. un 13. jūnijā.

Biļetes uz izrādi nopērkamas Jaunā Rīgas teātra kasē (Lāčplēša iela 25) vai internetā «biletes.1188.lv».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu