Jučers atvaira 40 metienus, «Dinamo» neizdodas atspēlēties pret «Donbass» (220)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» hokejisti šovakar KHL Cerību kausa izcīņas pirmās kārtas sērijas pirmajā spēlē savā laukumā ar 2:3 zaudēja Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas komandai Doņeckas «Donbass».

Rīgas «Dinamo» un Doņeckas «Donbass» 2:3 (1:1, 0:0, 1:2).
Karsums (Indrašis, Ščehura, 3), Skvorcovs (Džeriņš, Džonsons, 57, vair.); Vilsons (Podhradskis, Puistola, 2), Dadonovs (Podhradskis, 45), Kašpars (Puistola, 48).
Vārtsargi: Jučers (43/40) - Holts (23/21).
Soda minūtes: 12-14.

Latvijas komandas pirmā uzbrucēju maiņa bija ierastā - Karsums, Ščehura un Indrašis, taču pārējie virknējumi bija piedzīvojuši izmaiņas. Otrajā maiņā spēlēja Skvorcovs, Pavlovs un Džonsons, trešajā - Ivanāns, Bičevskis un Biezais, bet ceturtā maiņa bija nepilnā sastāvā - Džeriņš un Bukarts. Tikmēr aizsardzības pārus veidoja brāļi Rēdlihi, Sotnieks un Galviņš, kā arī Laviņš un Cibuļskis, bet septītā aizsarga lomā iejutās Porejs.

Jau mača 2. minūtē «Donbass» komanda izvirzījās vadībā, kad vārtu priekšā veiklākais bija viesu aizsargs Klejs Vilsons - 0:1, tomēr jau pēc 23 sekundēm bijušā «Dinamo» vārtsarga Holta kļūdu izmantoja šīsdienas jubilārs Mārtiņš Karsums, panākot izlīdzinājumu - 1:1. Perioda turpinājumā laukuma saimnieki divreiz pēc kārtas spēlēja mazākumā, tomēr Jučers pārspēts netika, bet trešdaļas vidū skaitlisko pārsvaru neizdevās izmantot arī «rīdziniekiem». Trešdaļas beigās izskaņā mājinieki vēl divas minūtes spēlēja vairākumā, taču arī šajās divās minūtēs vārti netika gūti.

Otrā perioda sākumā «rīdzinieki» divas minūtes izturēja skaitliskajā mazākumā, bet trešdaļas turpinājumā diezgan ievērojams pārsvars bija Doņeckas komandai, par ko liecināja arī metienu attiecība - 16 pret 6, bet pirmajās divās trešdaļās kopā - 30 pret 13.

Pēdējās trešdaļas sākumā «Dinamo» arī trešoreiz mačā neizdevās realizēt skaitlisko pārsvaru, bet 5. minūtē Jevgeņijs Dadonovs diezgan viegli ieslidoja mājinieku aizsardzības zonā un ar plaukstas metienu pārspēja Jučeru - 1:2. Perioda 8. minūtē «rīdzinieki» iekrita uz nomaiņu un Lukāšs Kašpars izlidoja aci pret aci ar mājinieku vārtsargu, panākot 1:3, turklāt neilgi pēc tam «Dinamo» palika četratā.

Atlikušajā laikā mājinieki centās atspēlēties un ieguva vairākumu, kuru šoreiz izdevās pārvērst vārtu guvumā, kad no vārtu priekšas precīzi meta Gunārs Skvrocovs - 2:3. Turklāt neilgi pēc tam «Dinamo» vēlreiz ieguva tiesības uz vairākumu, bet vārtsarga vietā laukumā devās sestais laukuma spēlētājs. Mača pēdējā minūtē Indrašis trāpīja pa vārtu stabiņu, tomēr panākt neizšķirtu neizdevās.

Sērijas līdz trim uzvarām otrā spēle notiks trešdien «Arēnā Rīga», bet trešais un, ja būs nepieciešams, arī ceturtais mačs paredzēti sestdien un svētdien Doņeckā.

Komentāri (220)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu