Juglas un Teikas iedzīvotājus aicinās pārvietoties ar velosipēdu (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovasar Rīgā tiks uzsākts Baltijā vēl nebijis projekts – Personalizētā ceļojuma plānošana, uzrunājot Teikas un Juglas iedzīvotājus mainīt savus ikdienas pārvietošanās paradumus un privātās automašīnas nomainīt pret velosipēdu.

Pie Teikas un Juglas mājsaimniecībām dosies speciāli apmācīti ceļojuma aģenti, informējot par velobraukšanu, alternatīvu pārvietošanās veidu priekšrocībām, dalīs bezmaksas materiālus par drošu pārvietošanos ar velosipēdu, velomaršrutu kartes un citu informāciju.

Atklājot projektu, sabiedrībā pazīstami cilvēki kliedēja mītus un aizspriedumus par velobraukšanu galvaspilsētā. Piemēram, aktrise Regīna Razuma atklāja, ka brauc ar velosipēdu ļoti bieži un tas palīdz ātrāk nonākt teātrī. «Bieži vien jūtos lepna, ka varu pa Elizabetes ielu pabraukt garām automašīnu rindai un pirmā nonākt galamērķī. Viss mūsu teātra kolektīvs lielā pulkā brauc ar riteni. Ja mums ir izrāde Smiļģa ielā Pārdaugavā, tad pēc tam mēs kā vesela komanda ripināmies atpakaļ uz centru,» atklāja Jaunā Rīgas teātra aktrise.

Savukārt Romāns Meļņiks, aktīvs velobraucējs, stāstot par velobraukšanas priekšrocībām, akcentēja, ka palielinoties velobraucēju skaitam Rīgas ielās, arī pašvaldība aktīvāk strādā pie veloinfrastruktūras attīstīšanas un uzturēšanas.

PTP-Cycle ir aizgūts projekts no Londonas, kura mērķis ir mudināt rīdziniekus ikdienā vairāk pārvietoties ar velosipēdu, kājām vai sabiedrisko transportu. To īsteno Rīgas domes Satiksmes departaments.

Jugla un Teika izvēlēta tādēļ, ka tur ir vislabākā velo infrastruktūra –jauns, plats veloceļš «Centrs-Berģi» un daudzveidīgais sabiedriskais transports.

Personalizētās ceļojumu plānošanas riteņbraucējiem metode Lielbritānijā sekmīgi tiek izmantota kopš 2003. gada, panākot velosipēda izmantošanas pieaugumu par 10 līdz 15% un samazinot vieglo automašīnu izmantošanu par 10 - 12%.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu