Jums palīdz aukstums

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pret logu mainīšanu aukstajā gadalaikā daudzi attiecas ļoti skeptiski. Starp citu, rudens un ziema ir paši labākie gadalaiki, lai ierīkotu logus. Tieši šajā laikā montāža tiek veikta gandrīz tūdaļ.

Godīgi sakot, diskusija par to, kad labāk uzstādīt logus, atgādina mūžseno strīdu par to, kad labāk mācīties vadīt mašīnu. Pieredzējušie autovadīšanas instruktori vienā balsī apgalvo – ziemā, jo, ja iemācīsieties vadīt automašīnu apstākļos, kuri ir līdzīgi ekstremāliem, vasarā nebūs problēmu ar mašīnas vadīšanu. Tad, lūk, pieredzējušiem celtniekiem ir tāda pati loģika. Ziemā vieglāk noteikt montāžas darbu defektus un trūkumus, ja tādi būs, un laikus novērst šo problēmu – tā viņi apgalvo. Viss ir vienkārši un uzskatāmi – aukstajā gadalaikā vērojams straujš temperatūras kritums starp gaisa temperatūru ārā un telpas iekšienē, un montāžas defekti būs redzami ar neapbruņotu aci. Un arī sataustīt iespējamās spraugas aukstajā gadalaikā ir vieglāk – pa spraugām pūtīs aukstais gaiss. Ja maināt logu vasarā, tad vēl jāgaida pirmais aukstums, lai pārliecinātos, ka montāža patiešām veikta teicami.

Montāžas īpatnības ziemā

Logu kompāniju speciālistiem atšķirība starp ziemu un vasaru ir tikai tajā apstāklī, ka tad, kad termometra stabiņš noslīd zem nulles, viņiem jālieto ziemas montāžas tehnoloģija. Tās pamatā ir logu konstrukciju montāžā izmantot materiālus, kuri domāti, lai tos lieto temperatūrā zem 0o C. Un, protams, jāievēro tehniskās normas ziemas montāžai – jālieto ziemas montāžas putas, jāsilda montāžas lentes, plāksnes, salaidumi utt. 

Speciālisti iesaka veikt ziemas montāžu saskaņā ar normatīvajiem noteikumiem: temperatūrai aiz loga jābūt ne zemākai par -15o С, ja darbs notiek apkurināmās telpās, un ne zemākai par -10o С, ja strādā neapkurināmās telpās (piemēram, lodžija).  Ja noteiktajā montāžas dienā laiks izspēlējis nepatīkamu pārsteigumu, tad profesionāļi iesaka montāžas dienu pārcelt uz to brīdi, kad iestāsies labvēlīgāki laika apstākļi.

Svarīgi zināt

80% loga ekspluatācijas ir atkarīga no montāžas un lietojamo materiālu kvalitātes.

Pieci jautājumi par TO

Dzīvokļu un māju īpašniekiem, kā likums, rodas līdzīgi jautājumi, kuri skar logu ierīkošanu ziemā. Mēs piedāvāsim uz šiem jautājumiem atbildēt meistariem. Vai aukstā laikā stipri atdzisīs telpa veco logu demontāžas procesā? Viena plastikāta loga montāža aizņem ne vairāk par stundu, turklāt profesionālas montāžas gadījumā logu aila būs atvērta apmēram 10-20 minūtes, pa šo laiku istabā kļūs diezgan vēss, bet par visa dzīvokļa atdzišanu nevar būt ne runas.

Neapšaubāmi, darbu laikā no telpas nāksies iznest visus istabas augus, aizkarus un paklājus. Protams, arī mājdzīvniekus. Saimniecības preces tik īsā laika sprīdī neatdzisīs. Par apkures sistēmu arī nevajag uztraukties: tai var tikt nodarīts zaudējums tikai tajā gadījumā, ja jūsu māja nostāvēs bez logiem un bez apkures divas līdz trīs dienas -15°С temperatūrā.
Kā pārciest ziemas caurvēju – neizbēgamu pavadoni logu mainīšanas gadījumā?

Visu logu montāža visā dzīvoklī notiek pakāpeniski, tas ir, vispirms tos demontē, pēc tam loga aila ieliek jauno logu, tikai tad montāžnieki pāriet uz citu telpu. Vienlaikus divas ailas nevar būt atvērtas, tāpēc caurvēju nesajutīsiet. Kā vispār var veikt kvalitatīvu montāžu ziemā? Var, un tāda varbūtība pat ir lielāka nekā vasarā. Pirmkārt, ziemas periodā montāžnieki strādā mierīgi, nesteidzoties (šajā gadalaikā montāžas dienestu noslodze nav tik liela kā sezonā), katram pasūtījumam velta nedaudz vairāk laika nekā vasarā. Otrkārt, tieši ziemā redzamākas kļūst visas nepilnības, kuras var tūdaļ labot (piemēram, ja kaut kur ir caurvējš, problēmu nekavējoties var novērst). 

Vai ir efektīvas montāžas putas, ja temperatūra ir zem nulles?

Mūsdienās ir speciālas putas, kuras izplešas -10-15°C temperatūrā. Daudz lielākā aukstumā montāža nav ieteicama. Taisnība ir tā, ka montāža jāveic ļoti akurāti, jo pazemināta temperatūra samazina plastikas triecienizturību. Tāpēc jums jābūt uzmanīgiem, pieņemot darbu, bet montāžniekiem – akurātiem.

Vai tas ir izdevīgi?

Likumsakarīgi, ka ziemas sezonā logu kompānijas piedāvā dažādas programmas un atlaides klientiem. Tā kā tas noteikti ir izdevīgi. Turklāt vēl iespēja, ka jūsu pasūtījums tiks veikts daudz ātrāk nekā «karstajā» sezonā. Atcerieties patiesību, ka laiks arī ir nauda!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu