Junkers par to, kas notiks, ja Krievija nemainīs savu uzvedību Ukrainā (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Iespējamais nākamais Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers atbalsta spēcīgas un ilgstošas sankcijas pret Krieviju.

Junkers Latvijas Televīzijas raidījumā «Sastrēgumstunda» uzsvēra – ja Krievija nemainīs savu uzvedību Ukrainā, no Eiropas Savienības (ES) sekos trešais sankciju vilnis. Viņš arī pauda pārliecību, ka visas ES valstis, lemjot par sankcijām, spēs pieņemt vienotu lēmumu, un nebūs kāda valsts, kas no tā atkāpsies.

Politiķis nepiekrita žurnālista Māra Zandera teiktajam, ka ES Ukrainu jau ir nodevusi.

«Tas ir naivs situācijas apraksts, jo Eiropas Savienība nepieņem Krievijas uzvedību. Ja Eiropas Savienība teiktu, ka mēs pieņemam, ka esat paņēmuši Ukrainas daļu, bet Eiropas Savienība un ASV ir pateikušas, ka tas nav pieņemami, un Krievija arvien vairāk starptautiski tiek izolēta,» argumentēja Junkers.

Viņš neatbalsta karadarbību Ukrainā, lai apturētu Krieviju.

«Es esmu par sankcijām, kas dziļi ietekmē Krievijas Federāciju. Nesakiet, ka sankcijām nav efekta, tas ir vienīgais instruments, kas mums ir,» norādīja Junkers.

Runājot par iespējamo palīdzību Latvijai, ja sankcijas smagi ietekmēs valsts ekonomiku, Junkers uzsvēra, ka ir dažādi palīdzības instrumenti – globalizācijas fonds, solidaritātes fonds. Uz jautājumu par iespējamām summām Junkers atbildēja, ka pēc sankciju ieviešanas Eiropas Komisija izvērtēs, cik liela ietekme tām būs uz Latviju, Somiju un citām valstīm.

Savukārt ziņu aģentūras BNS galvenā redaktore Sigita Kirilka norādīja, ka katra kavēšanās var izvērsties ļoti traģiski Ukrainai, kas aizvien vairāk teritorijas var zaudēt.

«Putins, Lavrovs, visa Krievija smejas par sankcijām. Te ir runa par kaut ko vairāk, kā viena uzņēmuma zaudējumiem, mēs riskējam ar to, ka viena valsts tiek burtiski izārdīta,» sacīja Kirilka.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu