Jūrā ieskaloti ledus gabali, uz kuriem atrodas aptuveni 500 cilvēki (186)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aleksejs Guzenkovs

Šodien Rīgas jūras līcī, no krasta atlūzuši un jūrā ieskaloti divi lieli ledus gabali, uz kuriem atrodas aptuveni 500 cilvēki.

Kā aģentūrai LETA stāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele, šodien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu ar divu minūšu starpību par divu ledus gabalu atlūšanu, uz kuriem atrodas vairāki cilvēki. Izsaukumi saņemti ap plkst.12.30 un situāciju bīstamu padara tas, ka, pūšot krasta vējam, ledus gabali ar visiem cilvēkiem tiek pūsti dziļāk iekšā Rīgas jūras līcī.

Viens no ledus gabaliem atlūzis Rīgas jūras līcī Majoros, pretī glābšanas stacijai. Uz šī ledus gabala atrodas 43 cilvēki. Patlaban VUGD gālābēji cenšas nocelt viņus no ledus un nogādāt krastā.

Savukārt Vakarbuļļos situācija ir sarežģītāka - uz jūrā ieskalota ledus atrodas aptuveni 500 cilvēki. Cilvēku glābšanā ir iesaistīti Nacionālie bruņotie spēki, krasta apsardze un Valsts robežsardze. Patlaban tiek vērtētas iespējas kā šos cilvēkus nogādāt krastā.

Pārsvarā uz atlūzušajiem ledus gabaliem atrodas zemledus makšķernieki un ledus jau ir aizpūsts jau vairākus simtus metrus no krasta.

Ņemot vērā to, ka pūš krasta vējš, VUGD aicina cilvēkus nekāpt uz ledus, jo jebkurā brīdī tas var atlūzt un vējš to var ienest jūrā.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvis Normunds Stafeckis informēja, ka ir aktivizēts NBS Flotiles Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga), kas sācis cilvēku glābšanu. Šis centrs ir pieprasījis arī divus Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopterus. Iespējams, ka pirmais helikopters dosies uz Majoriem, kur VUGD glābēji jau cenšas nocelt cilvēkus no atlūzušā ledus gabala.

Krasta apsardzes dienesta Liene Ulbina sabiedrisko attiecību speciāliste informēja, ka MRCC Riga ir pieprasījis gan ledlauzi, gan arī divus velkoņus. Līdz ar to uz notikumu vietu dodas Rīgas brīvostas ledlauzis «Varma» un velkonis no Rīgas, kā arī Ventspils.

Savukārt no Lielvārdes uz Vakarbuļļiem izlidojis jau pirmais aviācijas bāzes helikopters, bet otrs pacelsies pēc piecām minūtēm.

Abās vietās krastā ieradušās neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes, kas gatavas sniegt pirmo palīdzību, aģentūrai LETA apstiprināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pārstāve Ilze Bukša. Nepieciešamības gadījumā dienests gatavs mobilizēt papildu brigādes.

Komentāri (186)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu