Nepieciešams:
Jūras velšu cauders (16)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- 600 g jūras velšu – baltā zivs, garneles, astoņkāji, mīdijas, gliemenes;
- ⅔ kārbiņas RASA klasiskā krēmsiera;
- 3-4 kartupeļi;
- ½ glāzes konservētas kukurūzas;
- 1 sīpols;
- 2 kāti seleriju;
- 2 daiviņas ķiploku;
- 1 ēdamkarote miltu;
- 2 glāzes piena;
- 1 glāze dārzeņu vai zivju buljona;
- 100 ml brendija;
- sauja zaļumu;
- 50 g sviesta cepšanai.
Pagatavošana:
Sīpolu, seleriju kātus un ķiploka daiviņas smalki sagriež un apcep sviestā. Pievieno pienu, buljonu un brendiju, visu uzvāra. Kartupeļus nomizo, sagriež mazos kubiņos, pievieno pannas saturam un turpina uz lēnas uguns sautēt.
Kad kartupeļi mīksti, pievieno jūras veltes un vāra vēl ~ 5 minūtes.
Visbeidzot čauderā iemaisa krēmsieru, ļauj uzmest burbuli un silda uz mazas liesmas vēl ~ 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pasniedz, dekorētu ar sasmalcinātiem zaļumiem.