Jurkevičam 6. vieta 1500 metru skrējienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas vieglatlētikas čempionātā šovakar Helsinkos 1500 metru distances finālskrējienā sesto vietu ieguva Latvijas sportists Dmitrijs Jurkevičs.

Jurkevičs skrējiena pirmajā pusē bija pēdējais, pirmspēdējā apļa beigās izvirzīja grupas galvagalī, tomēr distances beigās Latvijas sportistam pietrūka spēka, lai nosargātu augstāku pozīciju. Jurkevičs distanci veica trīs minūtēs un 47,36 sekundēs.

Jau pēc finiša tika diskvalificēts sestajā vietā finišējušais turks Ilhams Tanui Ezbildens un tieši uz šo pozīciju pakāpās Jurkevičs.

Zelta godalgu negaidīti izcīnīja norvēģis Henriks Ingebrigtsens, kurš distanci veica trīs minūtēs un 46,20 sekundēs, sudaraba medaļu ieguva francūzis Floriāns Karvaljo (trīs minūtes un 46,33 sekundes), bet bronzas medaļa tika spānim Dāvidam Bustosam (trīs minūtes un 46,45 sekundes).

Atgādinām, ka pusfināla skrējienā sestdien Jurkevičs finišēja pēc trim minūtēm un 41,45 sekundēm, ieņemot trešo vietu, kas bija arī trešais laiks abu pusfinālu kopvērtējumā.

Līdz ar Jurkeviča startu 1500 metru finālā Latvijas sportisti ir beiguši dalību Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu