Jurkevičs: Vieta pusfinālā bija diezgan reāla

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas skrējēju Dmitriju Jurkeviču Londonas olimpisko spēļu priekšsacīkstēs 1500 metru distancē pievīlusi veiksme, jo viņš netrāpīja ātrākajā skrējienā, uzskata sportists.

Kā ziņots, savā priekšsacīkšu skrējienā Jurkevičs piektdien finišēja pēc trim minūtēm un 41,40 sekundēm, ieņemot devīto vietu. Starp visiem sportistiem Jurkevičs pirmajā kārtā uzrādīja 25. rezultātu, bet uzvaru priekšsacīkstēs ar rezultātu trīs minūtes un 35,15 sekundes izcīnīja Alžīrijas pārstāvis Taufiks Mahlufi. Pusfinālā iekļuva katra skrējiena seši ātrākie sportisti un vēl sešu ātrāko rezultātu uzrādītāji.

«Pievīla veiksme, jo netrāpīju ātrākajā skrējienā. Skrējiena temps nebija ātrs, un, ja būtu ātrāks, tad tiktu tālāk,» izteicās Jurkevičs. «Ar treneri bijām izlēmuši par citādāku taktiku - uzturēties otrajā celiņā -, tomēr tik un tā sanāca grūstīšanās, kas nesekmēja rezultāta uzlabošanos. Tāpat pieļāvu kļūdu pēdējā pagriezienā, kad izvēlējos sliktu pozīciju. Bija doma vadīt skrējienu, tomēr ir negatīva pieredze no Eiropas čempionāta, tāpēc pagaidām nevaru uz to saņemties.»

Jurkevičs atzina, ka uzdevums bija iekļūšana pusfinālā, kas bija pa spēkam un reāli. «Lai iekļūtu finālā, gan būtu jābūt lielai veiksmei. Iespaidi par Londonas Olimpiādi ir tikai pozitīvi, tomēr tas, ka nedaudz pietrūka līdz pusfinālam, rada divējādas sajūtas, jo vieta pusfinālā bija diezgan reāla,» stāstīja Jurkevičs.

Tāpat Jurkevičs piebilda, ka nākotnē viņa pamatdisciplīna, visticamāk, paliks 1500 metri. «Varbūt uzskriešu 3000 metrus, lai labotu Latvijas rekordu, bet pamatdistance paliks 1500 metri.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu