Jūrmalas pludmalē tiks uzcelts unikāls koncertu laukums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: projekta vizualizācija

Šovasar Jūrmalā, Dzintaru pludmalē tiks uzcelts jauns koncertu laukums - Dzintaru Jūras Estrāde – pilnvērtīga koncertzāle zem klajas debess, portālu «Apollo» informēja «Priority Production» komunikāciju speciāliste Tatjana Baļvas.

Savas koncepcijas un atrašanās vietas ziņā unikālais laukums tikai uz divām dienām – 22. un 23. jūliju – tiks uzcelts pašā Jūrmalas sirdī, Dzintaros pie galvenās izejas uz jūru. Tas taps saskaņā ar SIA «Priority Production» ierosinājumu un pateicoties Jūrmalas pilsētas domes atbalstam. Minētajos datumos koncertu laukumā notiks divi liela mēroga koncerti. Jūras estrāde atradīsies norobežotā pludmales teritorijā starp krasta līniju un Turaidas ielas sākumu un kļūs par lielāko koncertzāli, kāda jebkad ir bijusi Jūrmalā.

Dzintaru Jūras Estrādei, kas spēs kopumā uzņemt līdz pat 4 500 viesu, tiks nodrošināta ērta infrastruktūra. Apmeklētāju ērtībām norobežotā  pludmales teritorija tiks noklāta ar koka grīdu. Pie pašas jūras tiks uzcelta vērienīga skatuve, kas tiks aprīkota ar aukstākās kvalitātes skaņas,  gaismas un video tehniku. Nepieciešamības gadījumā laukumā būs iespējams izvietot vairāk kā 3000 sēdvietu. Šāda optimāla zāles ietilpība ļaus aicināt slavenus, visā pasaulē populārus māksliniekus.

Projektu unikālu padara ne tikai estrādes atrašanās vieta, kas piedāvās jūrmalniekiem un Jūrmalas viesiem iespēju baudīt koncertus, vienlaikus priecājoties par kūrortpilsētas lielāko bagātību – Jūrmalas skaistāko pludmali un saulrietu pie jūras. Līdz šim Jūrmalā tieši pie jūras ir organizēts tikai neliels skaits pasākumu. Latvijas vasaras kultūras dzīves epicentru - Jūrmalu - jūlija beigās apmeklē vislielākais viesu skaits un tas mudina dažādot pilsētas kultūras pasākumu programmu. Turklāt šajā laikā parasti valda vislabākie laika apstākļi, kas rosina biežāk atpūsties pie jūras. Dzintaru Jūras Estrādes celtniecība ļaus Jūrmalā organizēt plaša mēroga mūzikas pasākumus ar koncepciju, kas mūsu reģionā iepriekš nav praktizēta.

Šāda mēroga projekta īstenošanai, protams, ir nepieciešamas lielas investīcijas. Lai gan šogad laukums tiks uzcelts tikai uz divām dienām, koncertu apmeklētāji, pērkot biļetes uz estrādē notiekošajiem pasākumiem, nobalsos par to, vai nākotnē šis projekts jāturpina un jāpaplašina. Projekta rīkotāji cer, ka Dzintaru Jūras Estrāde kļūs par tradicionālu vasaras koncertu laukumu Jūrmalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu