Juškāne vēlreiz pārliecinoši apsteidz Bendiku OS kvalifikācijas sacensībās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne šodien izcīnīja augsto 11. vietu Itālijā notiekošā IBU kausa ceturtā posma otrajās 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Juškāne un cita latviešu biatloniste Baiba Bendika šajās sacensībās sadala Latvijai pienākošos vienu vietu šī gada Soču olimpiskajās spēlēs. Abās aizvadītajās sprinta sacensībās daudz pārliecinošāku sniegumu demonstrējusi Juškāne.

Šodienas sacensībās Juškāne sašāva visus desmit mērķus, bet finišā par minūti un 8,8 sekundēm zaudēja uzvaru izcīnījušajai vācietei Vanesai Hincai, kura arī šāva bez kļūdām.

Tikmēr Bendika šīsdienas sacensībās šaušanā kļūdījās divas reizes un ierindojās 72. vietā 89 sportistu konkurencē, uzvarētājai zaudējot četras minūtes un 20 sekundes.

Kā ziņots, svētdien notikušajās pirmajās 7,5 kilometru sprinta sacensībās Juškāne izcīnīja 13. vietu, bet Bendika ierindojās 78. vietā starp 91 sportisti.

Pēc posma Latvijas izlases treneri izvērtēs Juškānes un Bendikas rezultātus un nolems, kuru sportisti pieteikt startam Olimpiādē.

Vēlāk pirmdien notiks otrās desmit kilometru sprinta sacensības vīriešiem, kurās Latviju pārstāvēs Daumants Lūsa un Toms Praulītis.

Svētdien pirmajās sprinta sacīkstēs vīriem Praulītis sasniedza 92.rezultātu starp 117 finišējušajiem biatlonistiem, bet Lūsa finišu nesasniedza.

Kā ziņots, jau IBU kausa pirmajā posmā Bendika izpildīja nepieciešamo normatīvu dalībai Pasaules kausa posmos, tomēr noprotams, ka viņa to izmantos vien otrajā sezonas trimestrī, kas janvārī risināsies pirms Soču olimpiskajām spēlēm.

IBU kausa izcīņa ir biatlona sezonas otrs nozīmīgākais sacensību seriāls pēc Pasaules kausa izcīņas.

Latvijai viena vieta pienākas arī Soču olimpisko spēļu vīriešu biatlona sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems izlases līderis Andrejs Rastorgujevs. Iespējams, ka Latvija dalībai Sočos saņems arī kādu īpašo ielūgumu jeb wild card.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu