Juškānei 13. vieta IBU kausa posmā sprintā, solis tuvāk Sočiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne šodien izcīnīja augsto 13. vietu Itālijā notiekošā IBU kausa ceturtā posma sprinta sacensībās.

7,5 kilometru garajā distancē Juškāne divās šautuvēs pieļāva tikai vienu kļūdu, finišu sasniedzot pēc 25 minūtēm un 49,3 sekundēm, no uzvarētājas vācietes Vanesas Hincas atpaliekot par vienu minūti un 14,9 sekundēm.

Tikmēr cita Latvijas biatloniste Baibe Bendika ar trim kļūdām šaušanā ierindojās 78. vietā starp 91 sportisti.

Tieši šīs abas Latvijas pārstāves šajās sacensībās sadalīs Latvijai pienākošos vienu vietu šī gada Soču olimpiskajās spēlēs. Pēc posma treneri izvērtēs Juškānes un Bendikas rezultātus un nolems, kuru sportisti pieteikt startam Olimpiādē.

Tikmēr kungu konkurencē desmit kilometru distancē vislabāk veicās Tomam Praulītim, kuram ar piecām kļūdām šautuvē izdevās sasniegt 92. rezultātu starp 117 finišējušajiem biatlonistiem.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts pieredzējušais austrietis Kristofs Zumans, kuram Praulītis zaudēja sešas minūtes un 22,2 sekundes. Tikmēr vēl zemāk bija Linards Ziemelis, kurš ar četrām kļūdām bija 110. pozīcijā, bet Daumants Lūsa finišu nesasniedza.

Pirmdien šī posma ietvaros norisināsies vēl vienas sprinta sacensības.

Kā ziņots, jau IBU kausa pirmajā posmā Bendika izpildīja nepieciešamo normatīvu dalībai Pasaules kausa posmos, tomēr noprotams, ka viņa to izmantos vien otrajā sezonas trimestrī, kas janvārī risināsies pirms Soču olimpiskajām spēlēm.

IBU kausa izcīņa ir biatlona sezonas otrs nozīmīgākais sacensību seriāls pēc Pasaules kausa izcīņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu