Juškānei 56. vieta PK pirmajā posmā 15 km distancē (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne ceturtdien izcīnīja 56. vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma sacensībās 15 kilometru distancē sievietēm.

Latvijas biatloniste pirmo 60 sportistu vidū Pasaules kausa individuālajās sacensībās iekļuva pirmoreiz karjerā.

Šajās sacensībās Juškāne šaušanā kļūdījās četras reizes - pa divām reizēm pirmajā un trešajā ugunslīnijā, līdz ar to stāvus viņa sašāva vien sešus no desmit mērķiem, bet guļus pozīcijā aizvēra visus desmit mērķus.

Finišā Juškāne no uzvaru izcīnījušās norvēģietes Tūras Bergeres atpalika par septiņām minūtēm un 12,2 sekundēm.

Bergere sašāva visus 20 mērķus un tika pie ļoti pārliecinošas uzvaras, bet otrās vietas ieguvēja Darja Domračova no Baltkrievijas uzvarētājai zaudēja minūti un 3,2 sekundes. Trešā bija jaunā krieviete Jekaterina Glazirina, kura uz goda pjedestāla Pasaules kausā kāpa pirmoreiz karjerā, uzvarētājai zaudējot divas minūtes un 10,2 sekundes, bet ceturto vietu izcīnījusī šveiciete Elisa Gasparina uzvarētājai zaudēja jau tieši trīs minūtes.

Juškāne ir vienīgā no Latvijas biatlonistēm, kura sezonas sākumā spējusi kvalificēties dalībai Pasaules kausa sacensībās. Zīmīgi, ka viņa to paveica vien pagājušās nedēļas nogalē, kad izcīnīja augsto devīto vietu IBU kausa sacensībās 7,5 kilometru sprintā.

Kā ziņots, Pasaules kausa pirmais posms sākās jau svētdien, kad tika aizvadītas sacensības 2x6+2x7,5 kilometru distancē, kurā uzvarēja Krievijas sportisti, bet Latvija netika pārstāvēta. Trešdien notikušajās 20 kilometru distances sacensībās vīriešiem labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Andrejs Rastorgujevs, kurš ieņēma 72. vietu, bet uzvaru izcīnīja pagājušā gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs francūzis Martēns Furkāds.

Posma turpinājumā sestdien vīrieši un sievietes aizvadīs sprinta sacensības, bet svētdien notiks abas iedzīšanas sacīkstes.

Līdz gadu mijai paredzēti vēl divi Pasaules kausa posmi attiecīgi Hohfilcenē, Austrijā, un Pokļukā, Slovēnijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu