Juškānei 73.vieta Pasaules kausa sacensībās sprinta distancē (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja/LETA

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne ceturtdien izcīnīja 73.vietu Slovēnijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas septītā posma 7,5 kilometru sprinta distancē.

Katrā no divām šaušanām Juškāne pieļāva pa divām kļūdām, finišā apsteidzot 12 sportistes, kamēr vēl viena nefinišēja.

Latvijas pārstāve līdz ar to nekvalificējās sestdien gaidāmajām sacensībām iedzīšanas distancē.

Par sacensību uzvarētāju negaidīti kļuva 23 gadus vecā austriete Katarīna Innerhofere, kura pirmo reizi karjerā kāpa uz Pasaules kausa sacensību goda pjedestāla. Viņa šāva bez kļūdām, bet Juškāne uzvarētājai finišā zaudēja četras minūtes un 0,7 sekundes.

Otrajā vietā 9,2 sekundes aiz uzvarētājas finišēja nekļūdīgi šāvusī krieviete Darja Virolainene, kurai arī šis ir augstvērtīgākais panākums karjerā, bet trešā 12,1 sekundi aiz austrietes bija Nadežda Skardino no Baltkrievijas, kura arī šāva nekļūdīgi.

Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Tūra Bergere šoreiz ierindojās sestajā vietā, bet viena no viņas tuvākajām sekotājām Darja Domračova no Baltkrievijas bija spiesta samierināties ar 28.vietu.

Bergere ar 499 punktiem joprojām ir kopvērtējuma līdere, bet 12 punktus viņai zaudē Kaisa Makarainena no Somijas. Tikmēr trešā ar 468 punktiem ir Domračova.

Juškāne vēl nesen piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs, sprintā ierindojoties 79.vietā, bet 15 kilometru individuālajā distancē izstājoties no sacensībām.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā biatlonisti sestdien sacentīsies iedzīšanā, bet svētdien - masu startā.

Šajā biatlona sezonā vēl atlicis aizvadīt trīs Pasaules kausa posmus - bez šī sportisti nākamajās nedēļās sacentīsies arī Somijā un Norvēģijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu