Juškānei 86. vieta sprintā PK posmā Hohfilcenē, uzvar Domračova

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne šodien Austrijā ierindojās 86. vietā Pasaules kausa izcīņas otrā posma 7,5 kilometru sprinta distancē, tādējādi viņa nespēja kvalificēties sestdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām, kurās startēs 60 labāko rezultātu īpašnieces.

Juškāne divās šaušanās pieļāva četras kļūdas, guļus un stāvus nesašaujot attiecīgi vienu un trīs mērķus. Finišā Latvijas biatloniste par trim minūtēm un 22,7 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušās baltkrievietes Darjas Domračovas, kura šāva ar vienu kļūdu.

Otrajā vietā ar vienu kļūdu šaušanā 4,7 sekundes aiz Domračovas finišēja Kaisa Mekereinena no Somijas, bet trešā arī ar vienu nesašautu mērķi bija norvēģiete Tūra Bergere, kura bija uzvarējusi pirmajās trīs šīs sezonas sacensībās.

Juškāne pirms sezonas nebija kvalificējusies Pasaules kausa seriālam, bet pēc teicama starta IBU kausa pirmajā posmā viņa ieguva šādas tiesības. Veiksmīgi Juškāne nostartēja arī Pasaules kausa pirmā posma pirmajās sacensībās, kad izcīnīja 56. vietu 15 kilometros, kas bija viņas līdzšinējās karjeras labākais rezultāts. Tomēr sekojošajā sprintā Latvijas sportiste sašāva vien trīs no desmit mērķiem un palika pašā rezultātu saraksta lejasgalā.

Sievietēm Pasaules kausa kopvērtējumā pašlaik līdere ar 228 punktiem ir Bergere, bet otrā ar 204 punktiem ir Domračova.

Kā ziņots, Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien izcīnīja 29. vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma desmit kilometru sprinta distancē. Rastorgujevs, kurš uzrādīja savas karjeras atkārtotu ceturto labāko rezultātu, kā vienīgais no Latvijas sportistiem kvalificējās sestdien paredzētajai iedzīšanai.

Pasaules kausa otrā posma turpinājumā sestdien tiks aizvadītas iedzīšanas distances, bet svētdien risināsies stafetes sacensības.

Līdz gadu mijai paredzēts vēl viens Pasaules kausa posms Pokļukā, Slovēnijā.

Kopumā jaunajā sezonā paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu