Juškānei sprintā 86. vieta, uzvara Sukalkovai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne šodien ierindojās 86. vietā Slovēnijā notiekošā Pasaules kausa trešā posma 7,5 kilometru sprinta distancē.

Latvijas biatloniste tādējādi nespēja kvalificēties sestdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām, joprojām netiekot pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem.

Divās šaušanās Juškāne pieļāva kopumā četras kļūdas, guļus nesašaujot vienu mērķi, bet stāvus - trīs. Finišā viņa par četrām minūtēm un 0,9 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušās čehietes Gabrielas Sukalovas, kura šāva bez kļūdām un pirmo reizi karjerā stājās uz goda pjedestāla kādās no Pasaules kausa sacensībām. Kopumā finišu sasniedza 98 sportistes.

Otrajā vietā ar divām kļūdām šaušanā 2,1 sekundi aiz uzvarētājas finišēja Miriama Gesnere no Vācijas, uz goda pjedestāla stājoties ceturto reizi karjerā, bet trešā bija nekļūdīgi šāvusī baltkrieviete Nadežda Skardino, kuras pirmais goda pjedestāls karjerā.

Juškāne pirms sezonas nebija kvalificējusies Pasaules kausa seriālam, bet pēc teicama starta IBU kausa pirmajā posmā viņa ieguva tādas tiesības. Veiksmīgi Juškāne nostartēja Pasaules kausa pirmā posma pirmajās sacensībās, kad izcīnīja 56.vietu 15 kilometros, kas bija viņas līdzšinējās karjeras labākais rezultāts.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pašlaik līdere ar 296 punktiem ir norvēģiete Tūra Bergere, kura šoreiz ierindojās tikai 27.vietā, bet otrā ar 244 punktiem ir baltkrieviete Darja Domračova, kura sacensībās nestartēja saaukstēšanās dēļ. Trešā ar 206 punktiem ir šoreiz septītajā vietā finišējusī vāciete Andrea Henkele.

Kā ziņots, vīriešiem desmit kilometru sprinta sacensībās ceturtdien Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ierindojās 38.vietā, nopelnot trīs Pasaules kausa kopvērtējuma punktus un kvalificējoties iedzīšanai.

Posma turpinājumā sestdien notiks abas iedzīšanas distances, bet svētdien - sezonas pirmās sacensības ar masu startiem.

Šis ir pēdējais Pasaules kausa posms šogad, bet sezona uzreiz pēc Jaunā gada atsāksies Vācijas pilsētā Oberhofā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu